Spotify Hi-Fi op komst, muziek beluisteren zonder kwaliteitsverlies

Spotify Hi-Fi op komst, muziek beluisteren zonder kwaliteitsverlies

Lossless audio

Volgens verschillende bronnen is Spotify momenteel bezig met het testen van Spotify Hi-Fi. Dit zou dan een nieuw abonnement zijn waarbij tijdens het streamen van muziek geen kwaliteitsverlies optreedt. Hiermee zal de dienst de concurrentie aangaan met de Zweedse streamingdienst, Tidal, die zich onderscheidt door het bieden van een zeer hoge kwaliteit van muziek ook wel 'lossless' genoemd. Met 'lossless' muziek wordt de kwaliteit van cd's geëvenaard.

De nieuwe dienst van Spotify werd in eerste instantie getest door een kleine groep gebruikers, die 5, 7,50 of 10 dollar per maand extra betalen om in deze hoge kwaliteit muziek te kunnen streamen. Er zijn meerdere berichten op Reddit en Twitter verschenen van Spotify-gebruikers die de nieuwe dienst in de app zien verschijnen. Spotify heeft aangegeven altijd met nieuwe zaken bezig te zijn en geeft verder geen reactie op Spotify Hi-Fi. Het lijkt er nu op dat Spotify de juiste abonnementsprijs aan het bepalen is voordat het verder uitgerold kan worden. Mocht de test een succes worden, dan zullen hoogstwaarschijnlijk gebruikers in de Verenigde Staten als eerste kunnen genieten.

Het is geen vreemde keuze van Spotify om een dergelijke dienst toe te voegen. De nieuwste smartphones kunnen deze hoge muziekkwaliteit prima aan. Zo zijn er inmiddels vele Androidtoestellen met een USB C-aansluiting, en Apple laat de koptelefoonaansluiting op zijn laatste toestellen helemaal achterwege. iPhone-gebruikers kunnen eventueel van een Lightning-poort gebruik maken om hun koptelefoon aan te sluiten.

Ondertussen heeft Spotify 40 miljoen betalende klanten waarvan een deel zeker geïnteresseerd zal zijn in deze nieuwe mogelijkheid. Dit kan wellicht voldoende extra inkomsten genereren waarmee Spotify weer winstgevend zou kunnen worden.

Bron: The Verge

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties