Spotify lanceert Clubhouse-concurrent Greenroom

Spotify lanceert Clubhouse-concurrent Greenroom

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify heeft woensdagavond een Clubhouse-achtige app genaamd Greenroom aangekondigd. Gebruikers kunnen met Spotify Greenroom gesprekken volgen en starten. Een vroeg versie van de app is nu beschikbaar voor Android en iOS.

Wat is Spotify Greenroom?

Spotify Greenroom is net als Clubhouse een audiochatapp waarin gebruikers een gesprekskamer, of zoals Spotify het noemt, een greenroom opzetten. Hier kan dan een live gesprek gevoerd worden. Naast het aanmaken van zo'n kamer, kan je ook zoeken naar kamers en meedoen aan een kamer.

Greenroom is overigens niet nieuw want de app is ontstaan uit een andere app, genaamd Locker Room van Betty Labs, die gericht was op sportfans. Spotify kocht dit bedrijf in maart en heeft Locker Room als basis gebruikt voor zijn nieuwe audiochatapp.

Spotify lanceert Clubhouse-concurrent Greenroom

Aanmelden voor Spotify Greenroom

De eerste versie van Spotify Greenroom is nu in de Play Store te vinden. Zodra je de app gedownload hebt, kun je de app met je Spotify-gegevens starten, maar dat is geen vereiste. Je kan ook een los Greenroom-account aanmaken. Het account bestaat uit je echte naam en geboortedatum en een profielfoto is vereist. Vervolgens geef je wat interessegebieden aan, en kun je meteen enkele door Spotify voorgestelde mensen en groepen op Greenroom gaan volgen. Je kan hier ook alvast op zoek gaan naar interessante mensen. Daarna kun je meteen aan de slag met het hosten van een gesprek, of deelnemen aan een ander gesprek.

De app bevat tevens een opnameknop en zodra je daarop tikt, kun je meteen een gesprek opnemen. Dat gesprek kan dan later als podcastaflevering uitgebracht worden. Hou er dus rekening mee dat alles wat he deelt door veel mensen beluisterd kan worden. Er zijn verder ook knoppen waarmee de chat aangestuurd kan worden.

via GIPHY

Zoeken naar een aanstaand audiogesprek

Greenroom voor creators

Spotify heeft ook een creator fund aangekondigd. Hiermee kunnen gebruikers van Greenroom betaald worden op basis van populariteit of engagement van de audiogesprekken. Hoe het precies werkt, heeft Spotify nog niet gezegd, maar aanmelden is al wel mogelijk.

Andere platformen hebben de populariteit van Clubhouse inmiddels ook al opgepikt zoals Twitter's Spaces en Facebooks Live Audio Rooms. Telegram, Slack, Reddit en Discord hebben ook hun eigen Clubhouse-optie.

Ga jij gebruik maken van Spotify Greenroom? Of gebruik je een alternatief? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Spotify Greenroom

Spotify Greenroom

Spotify Greenroom is net als Clubhouse een audiochatapp waarin gebruikers een gesprekskamer, of zoals Spotify het noemt, een greenroom opzetten. Hier kan dan ee ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk