Spotify gaat sterk inzetten op gratis luisterboeken

Spotify gaat sterk inzetten op gratis luisterboeken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify wil luisterboeken naar zijn abonnees brengen, dat maakt het bekend aan investeerders. Na muziek en vervolgens podcasts zijn ze de nieuwe focus van het bedrijf. Luisterboeken zullen deels gratis beschikbaar zijn, maar er komt ook een extra abonnement.

Spotify-luisterboeken

Spotify is een streamingdienst die we associëren met muziek, maar de in de afgelopen tijd heeft het bedrijf er alles aan gedaan om ook podcasts succesvol te maken in zijn app. Luisterboeken moeten het volgende wapenfeit worden dat maak CEO Daniel Ek duidelijk aan investeerders, dat blijkt uit een blogbericht.

De topman stelt dat luisterboeken op dit moment slechts goed zijn voor 10 procent van de wereldwijde markt voor boeken. Dat komt omdat ze het niet erg goed doen in groeimarkten, maar in verzadigde markten hebben ze momenteel een aandeel van 50 procent, dat zegt Ek. Er is dus groeipotentieel besluit de CEO van Spotify: "En zoals we dat hebben gedaan met podcasts, verwacht dat we spelen om te winnen", klinkt hij strijdvaardig.

Gratis luisterboeken

Spotify wil een deel van de luisterboeken gratis aanbieden in zijn app en dat wordt door advertenties gefinancierd. Daarnaast zal er ook een afzonderlijk abonnement komen dat toegang geeft tot alle boeken: een vergelijkbare strategie als die voor podcasts.

Gebruikers van Spotify hebben misschien al ontdekt dat de app vandaag al luisterboeken bevat, maar deze worden momenteel nog als muzieknummers beschouwd. Het is nog niet duidelijk wanneer Spotify's verbeteringen voor luisterboeken er zullen komen. Het bedrijf rekent daarbij op de overname van Findaway, een distributeur van luisterboeken. Alleen is die overname nog niet door de Amerikaanse handelswaakhond goedgekeurd.

Gerelateerde artikelen

Als Spotify straks echt een grote stap zet in de markt van luisterboeken, dan wordt het automatisch een concurrent van bedrijven als Storytel, Rakuten Kobo en Amazons Audible. Recent schreven we op Androidworld over de beste vakantieapps voor Android Auto en daarbij bespraken we ook apps voor luisterboeken. Wat denk jij, wil jij wel luisterboeken ontdekken in Spotify? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Spotify
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk