Spotify-app krijgt deze populaire functie voor desktop

Spotify-app krijgt deze populaire functie voor desktop

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify bouwt meer sociale functies in zijn muziekapp. Straks kan je in een Community-gedeelte in de app zien waar je vrienden naar luisteren. De functie was eerder al beschikbaar in de desktopversie van Spotify, maar de eerste gebruikers kunnen er al mee aan de slag.

Spotify Community

Het kan erg fijn zijn om in Spotify naar de aanbevelingen te kijken en zo via afspeellijsten verschillende muzieknummers en groepen te leren kennen. Toch is muziek ook een sociaal gebeuren dat je samen met je vrienden kan beleven en daarom laat Spotify je zien waar je vrienden naar luisteren.

De Community-functie is voor het eerst ontdekt door een Twitter-gebruiker. TechCrunch heeft Spotify vervolgens om een reactie gevraagd en de muziekdienst bevestigt dat er aan zo'n functie wordt gewerkt. Sommigen kennen het al langer van de desktopapp, waar je de luisteractiviteiten van je Facebook-vrienden kan volgen. Je kan zo naar dezelfde nummers luisteren. Dat werkt in real-time, maar je kan ook bijvoorbeeld zien waar een vriend een uur geleden naar geluisterd heeft.

Screenshot van de Community-functie

Screenshot van de Community-functie

Industrial en bardcore

Op dit moment is de Community-functie beschikbaar voor een kleine groep gebruikers, maar sommige iPhone-bezitters hebben ze al wil kunnen activeren via de Safari-browser. Het werkt nog niet voor Android en het is ook nog niet bekend wanneer dit breed wordt uitgerold door Spotify. Natuurlijk zal de Community-feature niet iedereen aanspreken, bijvoorbeeld als je nog niet klaar bent om je passie voor industrial metal of bardcore met al je Facebook-vrienden te delen.

Recent schreven we ook over een manier waarop je je favoriete muziekgenres en artiesten kan ontdekken. Spotify heeft verder bekend gemaakt dat het sterk gaat inzetten op luisterboeken in zijn app. En als je ervan houdt om muziek te delen met je vrienden, dan kan je nu met maximaal 10 vrienden samen een afspeellijst maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk