Spotify Blend: maak nu een playlist met maximaal 10 vrienden

Spotify Blend: maak nu een playlist met maximaal 10 vrienden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Spotify kan je nu een afspeellijst maken samen met een aantal bekende artiesten. De lijst bevat dan nummers die één van jullie twee of beiden beluisteren. Het gaat om de Blend-functie die je eerder al samen met vrienden kon gebruiken.

Spotify Blend

Spotify heeft een nieuwe functie ontwikkeld die muziekfans iets dichter bij hun lievelingsartiesten moet brengen. Je kan voortaan jouw nummers in aan afspeellijst mixen samen met de lievelingsnummers van enkele artiesten, dat zegt de streamingdienst in een blogbericht. Voortaan maak je een Blend-playlist maken samen met telkens één van de 20 deelnemende artiesten. Dat doe je door op een van de links onderaan dit artikel te drukken en de afspeellijst wordt dan automatisch gegenereerd.

De Blend-functie van Spotify bestaat al langer, maar werkte vooralsnog alleen samen met één van je vrienden of familieleden die de muziekapp gebruiken. Voortaan kan je tot 10 mensen uitnodigen voor een Blend en vervolgens wordt je favoriete muziek gemixt. Je kan ook telkens zien wie naar welk liedje luistert en op die manier herken je ook nummers die jullie beiden beluisteren.

Spotify Blend: maak nu een playlist met maximaal 10 vrienden

Een afspeellijst met 10 vrienden

Om met één of meerdere vrienden een Blend-afspeellijst te maken moet je op de zoekbalk tikken in de muziekapp. Daarna typ je Blend en tik je op Blend in de zoekresultaten. Vervolgens kies je de knop Maak een Blend en zo nodig je vrienden uit om samen een afspeellijst te maken.

Als je een Blend hebt gemaakt dan blijft de afspeellijst een deel van je bibliotheek. Je kan je Blends ook delen op sociale media en dan maakt Spotify een een kaart waarin een score weergeeft in hoe verre jouw muzieksmaak overeenkomt met die van de ander. Je kan deze Spotify kaarten delen via Instagram, Twitter, Facebook en Snapchat.

Artiesten voor Blends:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk