Spotify-app geïnstalleerd op 33 procent van alle Nederlandse smartphones

Spotify-app geïnstalleerd op 33 procent van alle Nederlandse smartphones

Installaties op smartphones

Muziek streamen is voor velen een dagelijkse bezigheid. Of het nu onderweg is, of thuis op de bank met een koptelefoon op, je smartphone is altijd dichtbij, evenals de muziekapp die je gebruikt en hoogstwaarschijnlijk is dit Spotify. Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van apps over het vierde kwartaal van 2018 en hieruit is gebleken dat de Spotify-app op 33 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd is.

iPhone-eigenaren blijken uit het onderzoek de app het vaakst geïnstalleerd te hebben: "Bijna de helft van alle Nederlandse iPhone gebruikers (48%) heeft Spotify geïnstalleerd staan op zijn of haar toestel. Daarmee kent Spotify nog steeds een ruime voorsprong op de installed base van de Apple Music-app, die een penetratie van vijf procent kent over de totale markt en op 13 procent van alle iPhones geïnstalleerd staat."

Daarnaast is naar voren gekomen dat mannen vaker een muziek-app op hun smartphone geïnstalleerd hebben dan vrouwen. In vergelijking tot andere streaming-muziekdiensten blijkt Spotify ook veruit de populairste. Nederlanders gaven in het onderzoek aan dat ze de Spotify-app gemiddeld 17 dagen per maand gebruiken. Apple Music wordt gemiddeld 12 dagen per maand opgestart. Zo'n 60 procent van de Nederlandse Spotify-gebruikers beluistert dagelijks muziek via Spotify. Dat komt mede door de hoge waardering die de app krijgt via de zogenaamde App Promotor Score.

Screenshot van Spotify

Spotify

Met een Spotify Premium-abonnement kun je zonder onderbrekingen naar al je favoriete artiesten luisteren, maar het is ook mogelijk om gratis naar jouw playlists te luisteren. Inmiddels kun je ook Spotify tijdens het hardlopen, met je Sonos-apparatuur en in de auto gebruiken. Welke app gebruik jij om muziek te streamen?

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties