Speedtest-update: bekijk op straatniveau beschikbaarheid van mobiele netwerken

Speedtest-update: bekijk op straatniveau beschikbaarheid van mobiele netwerken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De app Speedtest heeft een update gekregen met nieuwe dekkingskaarten. Je kan nu tot op straatniveau bekijken hoe jouw provider het in de buurt doet op het gebied van dekking.

Nieuwe dekkingskaarten in Speedtest

De Ookla Speedtest-app is expert op het gebied van snelheidstesten. Je kan ping en download- en upload-snelheden meten en interessante statistieken bekijken. Dankzij een nieuwe update kun je nu ook op straatniveau zien hoe jouw mobiele netwerk het doet. Hiervoor geef je de app eerst toestemming om periodiek de mobiele dekking, kwaliteit en locatiegegevens te controleren, ook wanneer de app gesloten of niet in gebruik is. Ookla wil zo bijdragen aan de wereldwijde inspanning om de dekking van providers in kaart te brengen.

Bekijk onze nieuwe dekkingskaarten! Verken kaarten met de dekking van mobiele netwerken, gebaseerd op gegevens uit de praktijk, verzameld door de Speedtest-app. Visualiseer tot op straatniveau de beschikbaarheid van vele mobiele netwerken, rechtstreeks op de app.

Changelog in de Google Play Store

Je kan op het tabje Kaart in de app helemaal op straatniveau inzoomen op de kaart. Daar zie je welke dekking jouw provider of andere providers aanbieden, van geen dekking tot 5G. Je kan hier ook de beschikbaarheid van andere mobiele netwerken bekijken.

Speedtest-update: bekijk op straatniveau beschikbaarheid van mobiele netwerken

Speedtest is onderdeel van Ookla, wat weer onderdeel is van uitgever Ziff Davis. De gegevens van de afgenomen snelheidstests worden geanonimiseerd gebruikt voor het maken van rapportages over de snelheid van internetverbindingen over de hele wereld. Deze rapportages en geanonimiseerde gegevens kunnen worden ingekocht en worden gebruikt door internetproviders om te bekijken waar ze hun netwerk of dekking moeten verbeteren en om de eigen prestaties met die van concurrenten te vergelijken.

Speedtest downloaden

Je kan de Speedtest-app via de knop hieronder bijwerken of downloaden. De app is gratis te gebruiken met gepersonaliseerde advertenties. Voor een in-app-aankoop van 1,09 gebruik je de app zonder deze reclame.

Bedankt voor de tip, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk