Speedtest-app krijgt minimalistische make-over

Speedtest-app krijgt minimalistische make-over

Speedtest wordt minimialistischer

Wanneer je wel eens gebruik gemaakt hebt van Speedtest.net, zullen de felle kleuren op een donkere achtergrond wellicht op je netvlies gebrand staan. Deze kleuren zijn wat ingetogener geworden in de nieuwe interface van de website. Speedtest.net is daarbij overgeschakeld van de op Flash-gebaseerde versie naar een combinatie van HTML en JavaScript, omdat de ondersteuning voor Flash de afgelopen jaren steeds verder uitgefaseerd is.

In de Android-versie konden we tot nu toe nog genieten van de gekleurde versie, maar met Speedtest 4.0 komt daar verandering in. De nieuwe versie van de Android-app brengt een minimalistischere interface. De achtergrond is als vertrouwd donker, maar de snelheidsmeter is wat ingetogener geworden en bevat geen achtergrondkleurtjes.

Verdienen aan data

Speedtest is onderdeel van Ookla, wat weer onderdeel is van uitgever Ziff Davis. De gegevens van de afgenomen snelheidstests worden geanonimiseerd gebruikt voor het maken van rapportages over de snelheid van internetverbindingen over de hele wereld. Deze rapportages en geanonimiseerde gegevens kunnen worden ingekocht en worden gebruikt door internetproviders om te bekijken waar ze hun netwerk of dekking moeten verbeteren en om de eigen prestaties met die van concurrenten te vergelijken.

Download update

De update naar Speedtest 4.0 voor Android wordt momenteel uitgerold, maar is nog niet voor iedereen beschikbaar. Het is eventueel mogelijk om de update alvast te downloaden vanaf APKMirror, maar wanneer je iets meer geduld hebt, zul je deze vanzelf aangeboden krijgen vanuit de Google Play Store.

Speedtest door Ookla - Snelheidstest
Je Android-telefoon is zo snel als het netwerk waarmee hij verbinding maakt. Ontdek hoe snel internet overal ter wereld is met de gratis Speedtest Android-app en de ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties