Sony laat je nu Play Station 4-games op elke Android-telefoon spelen

Sony laat je nu Play Station 4-games op elke Android-telefoon spelen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony maakt PS4 Remote Play beschikbaar voor alle Android-telefoons. Je kan voortaan games streamen van je PlayStation 4-console naar je telefoon.

PS4 Remote Play

De volgende grote veldslag in de game-industrie lijkt zich rond cloud-gaming te bevinden. Met Google Stadia dat volgende maand gelanceerd wordt en Microsoft dat volgend jaar zijn eigen xCloud-dienst wil tonen. Bij concurrent Sony blijft het nog stil rond cloud-gaming, maar het Japanse bedrijf wil het wel alvast mogelijk maken om PlayStation 4-spellen te streamen naar alle Android-telefoons.

[readmore articles="189754"]

Sony heeft nu zijn PS4 Remote Play-app uitgerold naar alle telefoons die werken op Android-versie  5.0 Lollipop of nieuwer. Eerst werkte de functie enkel op iOS-apparaten en de Xperia-telefoons van Sony. De bedoeling is dat je games vanuit een bijhorende app op je PlayStation 4 streamt naar je telefoon. Je kan games zo vanop afstand spelen als je verbonden bent met een wifi-netwerk. Belangrijk is wel dat je Play Station 4-console is bijgewerkt naar versie 7.00 van de systeemsoftware.

Verbeteringen

Sony heeft verder ook verbeteringen aangekondigd voor zijn streamingdienst. Het is voortaan mogelijk om met 16 in plaats van acht mensen tegelijk te praten via de chatfunctie. Verder is er een voice-to-text-functie aangekondigd die werkt met de PS4 Second Screen-app, maar die werkt voorlopig enkel in de Verenigde Staten. 

Heb jij Remote Play al geprobeerd samen met je PlayStation 4-console? Hoe was de ervaring? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Vernieuwde PlayStation App

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk