Sonos-speakers nu te bedienen via Spotify-app voor Premium-gebruikers

Sonos-speakers nu te bedienen via Spotify-app voor Premium-gebruikers

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Spotify en Sonos

Spotify en Sonos hebben deze samenwerken eerder uitgebreid getest in een open bèta, die afgelopen maand plaats vond. Hierbij wordt het voor de Spotify-gebruikers met een premium abonnement mogelijk om tracks direct af te spelen via een Sonos-speaker.

Hierbij wordt er ondersteuning geboden voor 'multi-room', zoals je dat gewend bent van de Sonos-app. De mogelijkheid om muziek af te spelen via de Sonos-app met daarin een gekoppeld Spotify-account blijft gewoon bestaan.

Om een Spotify-playlist te starten op één of meerdere Sonos-speakers dien je eerst de muziek te starten en vervolgens te kiezen voor apparaten in de buurt. Hierbij kan er gekozen worden voor afzonderlijke Sonos-speakers die de muziek vervolgens ten gehore brengen.

Handig bij deze manier van afspelen is dat je eenvoudig verder kunt luisteren waar je gebleven bent, ook als je wisselt van apparaat. Dat wil zeggen dat als je thuis naar Spotify luistert via je (Sonos-)speakers, je eventueel direct verder kunt luisteren via een headphone of op je laptop.

Spotify casten

Met deze mogelijkheid worden natuurlijk alleen Sonos-bezitters geholpen. Maar Spotify biedt bijvoorbeeld ook ondersteuning voor Google Cast, waarmee er eenvoudig muziek afgespeeld kan worden op een Chromecast (audio). Dit betekent dat Spotify-songs ook via een tv en eventueel gekoppeld soundsysteem beluisterd kunnen worden.

Spotify en Sonos downloaden

De nieuwe functie zit ingebakken in de Spotify-app, die gedownload kan worden via onderstaande button. De nieuwste Sonos-app is ook te downloaden in de Play Store.

Sonos S1 Controller for Android

Sonos S1 Controller for Android

Sonos is een muzieksysteem dat bediend kan worden via een smartphone of tablet met de Sonoy Controller for Android-applicatie. Hiermee is het mogelijk diensten zoals ..
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk