Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Deze apps voor Android maken jou een social media-meester

· 18 maart 2015

Social media is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving er komen dan ook steeds meer netwerken bij die je moet beheren, bijhouden en onderhouden. Wij hebben een setje apps op een rij gezet die je hierbij helpen op Android.

Social media

Er zijn vele netwerken, of het nu om Facebook, Google+, Twitter, Instagram of Pinterest gaat, bijna iedereen heeft wel ergens een account. Misschien beheer je ook nog een pagina, zakelijke account of andere netwerk, wij hebben een aantal handige apps voor je op een rij gezet. Ook hier geldt: dit is geen compleet overzicht van alle apps die beschikbaar zijn, ook geen toplijstje, maar een aantal apps die handig zijn voor mensen die veel met social media bezig zijn, naast de standaard-apps van de merken en netwerken zelf.

Buffer

Buffer is een uitgebreide tool waar ik persoonlijk enthousiast van kan worden, al de nodige jaren. Hiermee is het mogelijk content in te plannen, te analyseren en te cureren. Voeg de gewenste netwerken toe (bij gratis account maximaal één van elk netwerk) en begin met het delen naar en plannen van artikelen of andere content in Buffer. In de app kan makkelijk content gepland worden, maar ook afhankelijk van het netwerk gekeken worden hoe de prestaties waren. Het aantal likes, retweets, klikken en andere relevante informatie wordt getoond.

Buffer

Buffer is geen 'reageer-app', maar een plan- en analyseer-app. Je tijdlijn is bijvoorbeeld niet te lezen, maar dat maakt de tool niet minder waardevol. Buffer heeft support voor Twitter, Facebook, LinkedIn, App.net en Google+ (pagina's). Pro-tip: op desktop, check ook eens Twitshot in combinatie met Buffer, handig om afbeeldingen te tweeten.

Android app on Google PlayInstwogram

Instagram is een krachtige tool op grafisch gebied en het aantal gebruikers is dan ook flink gegroeid. Ook de verschillende grote en kleine merken zijn steeds vaker aanwezig en het platform wordt ingezet als krachtige marketingtool. Het platform is uitgegroeid tot meer dan alleen filtertjes en foto's, maar het beheren van twee accounts in de Instagram-app is nog niet mogelijk. Daar is een oplossing voor: Instwogram. Eigenlijk een kopie van de Instagram-app, die ernaast kan draaien. Hierdoor kan er per app één account gebruikt worden, waardoor er op één smartphone dus twee accounts kunnen draaien. 

Instwogram

Instwogram is hier te downloaden. Enthousiast over Instagram, check dan ook zeker even Latergramme op posts op het foto-netwerk in te plannen.

Hootsuite

Ook Hootsuite is een veelgebruikte tool en biedt in de gratis versie ook al voldoende mogelijkheden zolang je niet teveel accounts en gedetailleerde analyses zoekt. Hootsuite is een volwaardige social media-beheer-app voor onder andere Android, maar ook op het web. Hierin kunnen vele gewenste netwerken toegevoegd worden, zoals Twitter, Facebook en Google+, maar ook LinkedIn en Foursquare. Berichten inplannen, bekeken van analyses en het ontvangen van pushberichten is ook allemaal mogelijk in de app die begin 2015 het Material Design kreeg.

Hootsuite Material Design

Hootsuite is een uitgberiede, full featured social media-app die na de make-over ook steeds meer een lust voor het oog wordt. Voor Androidworld gebruiken wij Hootsuite dan ook regelmatig, mede doordat het werken in teams erg makkelijk gemaakt wordt. 

Android app on Google PlayPinterest

Wil je naar hartelust pinnen en inspiratie opdoen op Pinterest, dan is er maar één app die daar echt geschikt voor is op Android. Dat is de officiële app van dit sterk groeiende netwerk. Hiermee is het onder andere mogelijk pins toe te voegen, eventueel met camera-foto's en door andere pins en boards te struinen om inspiratie op te doen. Pinterest-fan, dan is dit de app om voor te gaan.

Pinterest

Android app on Google PlayTwitter: de keuze is (te) groot

Er zijn vele tientallen Twitter-apps voor Android naast de officiële die uitgebracht is door het sociale netwerk zelf. Gelukkig zijn er vele alternatieven en om er maar een paar te noemen die interessant zijn:

Fenix - Material Design, clean en vooral lekker snel, niet extreem uitgebreid, wel met thema's.

Falcon - Geprezen Twitter-app met een stijlvol donker uiterlijk en vele opties, betalen per account.

Plume - Bejaarde Twiter-app met vele updates, actieve ontwikkelaars en bizar veel opties.

Talon - Geroemde Twitter-app die erg 'smooth' aanvoelt, ook in Material Design met opties voor thema's en vele andere instellingen.

Talon Plus

Tips?

Natuurlijk zijn er nog veel meer tools, social apps en andere interessante tools om social media te beheren. Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...