SNS, ASN en RegioBank maken contactloos betalen met smartphone mogelijk

SNS, ASN en RegioBank maken contactloos betalen met smartphone mogelijk

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Contactloos betalen

Betalen met je smartphone is niet nieuw en werd dan ook al aangeboden door onder andere ABN AMRO, ING en Rabobank. De drie banken: SNS, ASN en RegioBank hebben deze optie recent toegevoegd aan de mogelijkheden waarbij er een aparte app in de Play Store is gelanceerd.

Om contactloos te betalen bij de banken heb je uiteraard de nieuwe app nodig en de mobiel bankieren-app. Na de initiële set-up doorgelopen te hebben moet er een viercijferige pincode gekozen worden die gebruikt wordt om betalingen boven de 25 euro te verifiëren. Dit kan eventueel ook gedaan worden door gebruik te maken van de vingerafdrukscanner als je toestel ondersteund wordt. De banken zijn op dit moment niet duidelijk welke toestellen dit zijn.

Om gebruik te kunnen maken van de app is er een smartphone met NFC nodig. Daarnaast is de minimale Android-versie die dient te draaien Android 5.0.

Tijdelijk gratis

Tijdens de introductie van contactloos betalen zijn er geen extra kosten verbonden aan het betalen met je smartphone. Tot 1 april 2018 is het gratis, daarna betaal je 50 cent per maand per persoon per rekening. Gebruik je dus een gezamenlijke rekening en jullie betalen beide met je smartphone, dan wordt er één euro per maand in rekening gebracht.

Om aan de slag te gaan met mobiel betalen kun je via onderstaande buttons de verschillende apps downloaden van de SNS, ASN en RegioBank. Ga jij mobiel betalen gebruiken, of gebruik je het al bij een andere bank? Laat het weten in de comments.

ASN Mobiel Betalen

ASN Mobiel Betalen

Met de ASN Mobiel Betalen-app voor Android kun je contactloos betalen met je smartphone. ..
SNS Mobiel Betalen

SNS Mobiel Betalen

Met de SNS Mobile Betalen-app voor Android wordt het mogelijk om contactloze betalingen te doen met je smartphone.  ..
RegioBank - Mobiel Betalen

RegioBank - Mobiel Betalen

Met de Regiobank-app is het mogelijk om mobiel, contactloos te betalen met je smartphone! ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk