Nieuwe interface voor populaire fotobewerkings-app Snapseed

Nieuwe interface voor populaire fotobewerkings-app Snapseed

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Snapseed vernieuwd

De applicatie Snapseed werd in eerste instantie niet uitgebracht door Google, maar door Nik Software. De app was toen alleen nog beschikbaar voor iOS, maar eind 2012 na de overname door Google, werd ook een Android-versie gelanceerd. Doordat Snapseed gratis te gebruiken is, eenvoudig is in het gebruik en beschikt over redelijk geavanceerde mogelijkheden, is deze uitgegroeid tot publiekslieveling als het gaat om mobiele fotobewerkingsapps.

De nieuwste versie van Snapseed krijgt een volledig nieuw uiterlijk. Het begint al bij het logo dat licht is aangepast, maar de rest van de interface is volledig op de schop genomen. Wanneer je een foto hebt gekozen om te bewerken, krijg je direct de mogelijkheid om een van de 11 nieuwe effecten toe te passen. Dit zijn filters zoals die al in de app te vinden waren, maar met wat vooraf vastgelegde instellingen.

Vervolgens kun je aan de slag met de geavanceerdere tools die, toepasselijk, onder het knopje 'Tools' te vinden zijn. Alle tools die in de voorgaande versies van Snapseed te vinden waren, zijn ook hier weer te vinden. Google heeft de volgorde daarbij wel wat aangepast, maar alle mogelijkheden zijn nu op een enkel scherm te zien, wat je wat meer overzicht biedt.

Snapseed updaten

De nieuwste versie van Snapseed (versie 2.18) wordt momenteel door Google uitgerold. Zoals we dat gewend zijn van het bedrijf gebeurt dat stapsgewijs. Het kan daarom zijn dat je de update nog niet terugvindt in de Google Play Store. Je kunt eventueel het installatie-bestand ook zelf downloaden op APKMirror en de app handmatig installeren.

Snapseed

Snapseed

Snapseed is een Androidapplicatie die al meerdere malen is besproken op Androidworld. Snapseed geeft je een vrije hand in het gebruik van de aanwezige filt ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk