Snapchat onthult betaald abonnement: dit moet je weten

Snapchat onthult betaald abonnement: dit moet je weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Snapchat heeft een abonnementsdienst genaamd Snapchat Plus onthuld. In ruil voor omgerekend 3,82 euro per maand kan je als eerste aan de slag met experimentele Snapchat-functies. Je kan onder meer op een kaart zien waar je vrienden naartoe zijn geweest, er zijn exclusieve badges en een 'BFF'-functie.

Snapchat Plus

Heel wat techbedrijven zijn op zoek naar een verdienmodel voor hun gratis apps, naarmate privacyregels wereldwijd strenger worden en er minder verdiend kan worden met adverteren. Snapchat is de volgende app die een betaald abonnement krijgt, dat maakt ze zelf bekend in een blogbericht.

Met Snapchat Plus kunnen de meeste fanatieke Snappers als eerste nieuwe functies testen. Zo zijn er in Snap Maps de 'Ghost Trails'. Van vrienden die hun locatie delen kan je de afgelegde routes zien. Verder krijgen abonnees exclusieve badges en ze kunnen een vriend als een 'BFF' markeren, ofwel een 'best friend forever'. Die blijft dan bovenaan in Snapchat vastgepind. Plus-abonnees zien daarnaast wie hun Stories opnieuw heeft bekeken.

Volgens Snapchat is het pakket van Plus-functies veranderlijk. De huidige functies kunnen straks dus voor alle gebruikers worden uitgerold, terwijl nieuwe functies naar Snapchat Plus komen. Snapchat is niet de enige berichtenapp die recent een abonnement heeft voorgesteld. Deze maand kwam Telegram met zijn Premium-abonnement en sinds vorig jaar is er ook de Twitter Blue-formule.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Snapchat Plus begint met een beperkte lancering en zal voorlopig niet beschikbaar zijn in Nederland en België. Wel komt het abonnement naar onder meer: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Snapchat verzamelt nu in de eerste plaats feedback van gebruikers, maar wanneer het abonnement naar meer landen komt is niet bekend. Omgerekend betaal je 3,82 euro per maand voor Snapchat Plus.

Wat is jouw eerste indruk? Zou jij betalen voor Snapchat, of blijf je de app liever gratis gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk