'Pixel 6 en 6 Pro zijn beste 'Snapchat-phones' ooit'

'Pixel 6 en 6 Pro zijn beste 'Snapchat-phones' ooit'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Misschien heb je het gemist, de vraag is dan hoe(?), maar gisteren is de Google Pixel 6-serie officieel aangekondigd. Veel specificaties en details over de toestellen waren van te voren natuurlijk al gelekt, maar Google kwam toch nog met een paar kleine verrassende dingen. Eén daarvan is ‘Quick Tap to Snap’, een functie die veel Snappers onder ons een momentje van geluk zal bezorgen.

De aller aller snelste

De CEO van Snapchat, Evan Spiegel, kwam gisteren persoonlijk langs in het Pixel 6-evenement om uitleg te geven over de samenwerking met Google. Samen met Google brengt Snapchat namelijk een paar exclusieve functies en filters uit. Volgens Spiegel maken deze nieuwe functies de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro de snelste én beste telefoons voor het maken van een Snap.

'Pixel 6 en 6 Pro zijn beste 'Snapchat-phones' ooit'

De meeste aandacht werd gegeven aan de functie ‘Quick Tap to Snap’. Door simpelweg twee keer op de achterkant van de Pixel 6 (Pro) te tikken, opent Snapchat en kan je dus meteen een Snap maken. De functie werkt zowel ontgrendeld als via het vergrendelscherm. Bij deze laatste moet je je wel eerst identificeren voordat je de Snap uiteindelijk kan versturen. De functie is overigens ook uit te zetten, mocht de functie zorgen voor veel niet gewilde aanrakingen.

Exclusieve filters, vertalingen en selfies

Naast 'Quick Tap to Snap' geven de bedrijven ook aan te werken aan 'Live Translate'. Een functie die Google uitbracht voor de Pixel 6 (Pro) en ook naar Snapchat moet komen. Met deze functie kan je met je vrienden in maar liefst tien verschillende talen keuvelen, met realtime vertaling. Over 'Live Translate' volgt overigens later meer.

Op de Google Pixel 6-serie wordt het verder als eerst mogelijk om een selfie met brede beeldhoek, via Snapchat, te maken. Hierdoor kan je met Snapchat eindelijk een goede groepsselfie maken, een functie waar veel Snapchat-gebruikers al lang op zaten te wachten.
Als laatst brengen Google en Snapchat nog exclusieve snapfilters uit voor de Pixel 6-serie. Hoe deze er precies uit komen te zien is nog niet bekend.

En de rest dan?

Ondanks dat de functies exclusief werden aangekondigd voor de Pixel 6-serie, hintte Spiegel er toch op dat de functies ook naar andere toestellen zouden kunnen komen. Hij noemde de functies namelijk ‘Pixel-first functies'. Betekent dat Samsung Galaxy second?

Gebruik jij Snapchat en wordt jij enthousiast van de nieuwe Snapchat-functies voor de Google Pixel 6 (Pro)?

Gebruik jij Snapchat en wordt jij enthousiast van de nieuwe Snapchat-functies voor de Google Pixel 6 (Pro)?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk