Snapchat Family Center officieel: de 3 belangrijkste vragen beantwoord

Snapchat Family Center officieel: de 3 belangrijkste vragen beantwoord

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Snapchat heeft vandaag Family Center aangekondigd. Hiermee kunnen ouders of verzorgers inzicht krijgen in de vrienden en contacten van hun kind. Dit gebeurt met toestemming van hun kind. Snapchat wil met Family Center een nieuwe stap zetten naar een veiliger internet.

Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

1. Waarom een Family Center in Snapchat?

In Nederland bereikt Snapchat meer dan 90% van alle jongeren in de leeftijd van 13 - 24 jaar. Deze grote groep met jonge Snapchatters groeit nog steeds. Dat is de reden waarom Snapchat de veiligheid van tieners extra wil waarborgen via de nieuwe in-app functie Family Center. Family Center geeft ouders en/of verzorgers inzicht in wie er bevriend is met hun kinderen op Snapchat en met wie ze contact hebben. Ze kunnen de inhoud van die gesprekken niet zien. Dit alles gebeurt met goedkeuring van de tiener.

Gerelateerde artikelen

Snapchat heeft voor de totstandkoming van de functie samengewerkt met experts en verschillende gezinnen. Family Center is volgens Snapchat ontworpen om de situatie in de echte wereld te reflecteren. Dus de manier hoe opvoeders met hun kinderen in de echte wereld omgaan, en waar ze (meestal) weten met wie hun tieners bevriend zijn en wanneer ze elkaar zien en spreken - maar niet de inhoud van gesprekken kennen.

2. Zo werkt Snapchat Family Center

Ouder(s) of verzorgers die gebruik willen maken van Snapchat Family Center, nodigen allereerst hun kind uit in de app voor Family Center. Zodra het kind de uitnodiging goedkeurt, ziet de ouder/verzorger de vriendenlijst en contacten van het kind. Zien opvoeders accounts die mogelijk een probleem vormen voor hun kinderen? Dan kunnen ze die anoniem melden bij de Trust and Safety-teams van Snapchat.

In de komende maanden gaat Snapchat meer functies toevoegen aan Family Center. Zo komt er een mogelijkheid voor ouders/verzorgers om content van derden op Discover en Spotlight te kunnen filteren. Daarnaast kunnen tieners straks hun opvoeders op de hoogte te stellen wanneer ze een account of content rapporteren als ongewenst.

3. Wanneer is Snapchat Family Center beschikbaar in Nederland?

Family Center is vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Begin oktober is Family Center ook in Nederland beschikbaar. Onlangs introduceerde Snapchat ook zijn abonnementsdienst waarmee gebruikers als eerste aan de slag met experimentele Snapchat-functies. Ook deze dienst is nog niet beschikbaar in Nederland en België.

Ben jij ouder of verzorger van een tiener op Snapchat? Ga je Family Center gebruiken zodra het beschikbaar komt? Of vind je dat niet nodig? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk