Smart Compose komt via Gboard naar Berichten, Telegram en WhatsApp

Smart Compose komt via Gboard naar Berichten, Telegram en WhatsApp

Smart Compose

Smart Compose werd tijdens Google I/O 2018 aangekondigd als nieuw hulpmiddel voor Gmail die samen met kunstmatige intelligentie je kan helpen bij het schrijven van e-mails. Smart Compose geeft je suggesties voor de zinnen die je schrijft en kan deze voor je afmaken zodra je akkoord gaat met de opgegeven suggesties. Smart Compose is slimmer dan dat. Schrijf je bijvoorbeeld een e-mail op vrijdag? Dan zal de Smart Compose-functie als suggestie 'prettig weekend' geven.

Smart Compose werkt vooralsnog niet in het Nederlands, en kan derhalve alleen Engelstalige berichten voor je aanvullen.

Smart Compose voor meer apps

Na Gmail bracht Google Smart Compose naar Google Documenten voor G Suite-gebruikers en nu wordt de tool breder uitgerold. 9To5Google ontdekte dat de bèta van Gboard met versienummer 9.5.12.317844448 sms'jes in Google Berichten voor je aanvult. In het gif'je hieronder zie je hoe het werkt.

Smart Compose in Google Berichten

Tik op het gif'je om hem af te spelen

Volgens deze bron werkt Smart Compose ook met apps als Telegram en WhatsApp. Op de redactie hebben we deze slimme tool nog niet zien opduiken in Gboard Beta in combinatie met deze apps. Mocht dat bij jou anders zijn, dan horen we dat graag in de reacties.

Berichten
Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Meer info

Telegram
Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Meer info

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties