Microsoft trekt stekker uit Skype WiFi

Microsoft trekt stekker uit Skype WiFi

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Skype WiFi

Via de app Skype WiFi is het mogelijk om te verbinden met meer dan 2 miljoen betaalde WiFi-netwerken. Deze netwerken worden bijvoorbeeld in grote steden aangeboden door mobiele operators en vaak moet je beschikken over een account om daadwerkelijk te kunnen internetten. Met Skype WiFi hoef je nog maar één account te hebben en kun je op veel van deze netwerken gebruik maken van internet door Skype-credits in te zetten.

De afgelopen jaren is er weinig gedaan aan de dienst en mogelijk is de populariteit van het gebruik van openbare WiFi-netwerken ook gedaald doordat consumenten steeds meer mobiele data kunnen verbruiken en het gebruik van niet-beveiligde netwerken sterk ontraden wordt.

Focus gaat naar kernproducten

Volgens Microsoft past Skype WiFi niet in de strategie dat meer de focus wordt gelegd op kernproducten, zoals de messenger- en bel-app Skype. Daarbij wil Microsoft beter de zakelijke markt bedienen door de mogelijkheden op het gebied van zakelijke en teamcommunicatie verder uit te breiden. Op deze manier wil Microsoft beter de concurrentie aangaan met onder andere Slack.

Credits blijven geldig

De dienst blijft nog tot 31 maart 2017 in de lucht en zal daarna niet meer te gebruiken zijn. Aangeschafte credits voor Skype WiFi blijven te gebruiken om te bellen via Skype. Gebruikers die speciaal tegoed hebben aangeschaft voor Skype WiFi, worden verzocht om contact op te nemen met de klantenservice van Skype, maar er wordt geen specifieke garantie gegeven dat er geld teruggestort wordt.

Via: TechCrunch

Skype WiFi

Skype WiFi

Skype WiFi is een makkelijke app om op verschillende WiFi netwerken met je Android telefoon betaald te kunnen internetten. Erg handig als je op reis een WiFi netwerk ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk