Simple Weather: het is altijd 'mooi weer' met deze app

Simple Weather: het is altijd 'mooi weer' met deze app

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Simpel mooi

Simple Weather is volledig opgemaakt in Material design waarbij we alle herkenbare punten terugzien zoals het menu, maar ook de animaties. Daarnaast heeft de ontwikkelaar van de app inspiratie gehaald uit de kaarten-interface zoals we die van Google Now kennen. Hierbij wordt alle weer-informatie netjes onder elkaar weergeven in een kaartenlayout waarbij er doorgeklikt kan worden voor extra informatie. Het startscherm bevat details van de huidige dag en een voorspelling voor vier dagen daarop volgend. De gegevens uit Simple Weather komen van forecast.io, een betrouwbare bron voor weergegevens.

Vanuit het menu van Simple Weather kan de locatie gewijzigd worden, maar ook de temperatuur, regenkans, bewolking, windsnelheid, zicht, vochtigheid en druk per uur ingezien worden. Verder bevat de app ook kaarten die op jouw locatie de neerslag, temperatuur en bewolking kunnen tonen. Mocht je een alert willen ontvangen van een bepaalde dag in een bepaalde plaats, is dit makkelijk in te stellen door op het 'belletje' te drukken op betreffende pagina. Ook is Simpel Weather voorzien van een widget, die in meerdere formaten gebruikt kan worden. Ook deze is volledig in dezelfde stijl gemaakt, maar de versie op het screenshot wordt net iets te vroeg afgekapt, een kleine bug in de app.

Neemt niet weg dat Simple Weather veel, maar niet teveel informatie bevat en ziet er simpelweg goed uit. Ik ben fan!

 

Beschikbaarheid

Simple Weather is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Er worden wel advertenties weergegeven, die afgekocht kunnen worden via een in-app-aankoop van € 1,50.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk