Signal test betaaldienst met cryptomunten, zo werkt het

Signal test betaaldienst met cryptomunten, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Signal test momenteel een nieuwe manier om veilig te betalen met de berichten-app via het MobileCoin-betaalnetwerk. Je kan zo je vrienden familie betalen via Signal betalen met de cryptomunt MOB, en later zetten ze het geld weer om naar euro. De nieuwe dienst is voorlopig alleen in het Verenigd koninkrijk beschikbaar.

Signal en MobileCoin

Signals grote concurrent WhatsApp werkt al langer aan betaalfuncties met WhatsApp Pay en daarom werkte ook Signal achter de schermen aan een oplossing. De bedoeling is dat je straks snel en snel je vrienden en familie kan terugbetalen, en dat via de betaaldienst MobileCoin. Die heeft namelijk geen inzage in je transacties en ze respecteert dus je privacy. De functie wordt momenteel in bèta getest.

MobileCoin is een betaaldienst die werkt met een eigen cryptomunt genaamd MOB. Via een eigen wallet die je verbindt met je berichten-app kan je rechtstreeks met je MOB-munten je Signal-contacten betalen. Vervolgens kunnen zij de cryptomunten weer converteren in euro.

Signal test betaaldienst met cryptomunten, zo werkt het

Automatisch crypto omzetten

Het is niet verwonderlijk dat Signal betalen met cryptomunten verkiest, omdat zulke transacties decentraal werken, zonder dat een bank of ander instituut ze overziet. Dat past natuurlijk erg goed bij de privacyvriendelijke focus van de app.

Gerelateerde artikelen

Toch moet Signal ook afrekenen met een negatief aspect van cryptomunten: de hoge volatiliteit, of prijsschommelingen. In een interview met Wired zegt Signals medeoprichter Moxie Marlinspike dat de app daarom werkt aan een manier om MOX voor de ontvanger automatisch te laten omzetten in euro nadat de transactie is voltooid. De nieuwe betaalmethode is momenteel alleen in het Verenigd Koninkrijk getest beschikbaar, maar Signal geeft alvast aan dat het zijn bèta later in meer landen wil uitrollen.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

Themaweek op Androidworld

Momenteel houdt Androidworld een themaweek over cryptocurrency. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk