Nieuwe Signal privacy-functie verbergt gegevens afzender

Nieuwe Signal privacy-functie verbergt gegevens afzender

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Informatie afzender

"Hoewel de service altijd moet weten waar een bericht moet worden afgeleverd, zou het idealiter niet moeten weten wie de afzender is", vertelde Signal maandag in een blogpost. Een nieuwe toevoeging verbergt binnenkort de gegevens van een afzender in een gecodeerd bericht.

De informatie over de afzender zal worden verwijderd, en zal in plaats daarvan worden vervangen door een kortetermijncertificaat die het telefoonnummer van de verzender, een identiteitssleutel en een vervaltijd bevat en kan worden gebruikt om de identiteit van een afzender te bewijzen. Zodra het bericht is afgeleverd, valideert het apparaat van de ontvanger het certificaat en ontsleutelt het bericht zoals het normaal zou doen, zonder de identiteit van de afzender op enig moment te ontmaskeren. De nieuwe functie zal standaard worden ingeschakeld wanneer deze wordt uitgerold. Sinds zijn ontstaan ​​heeft Signal geen gegevens verzameld of opgeslagen.

Encryption Signal

FBI

Door de service zo in te richten dat mensen berichten kunnen verzenden terwijl Signal zichzelf zoveel mogelijk buiten dit proces houdt, kan de app-maker gegevens niet aan overheden doorgeven. Dat punt werd twee jaar geleden bewezen toen de FBI eiste dat Signal alle gegevens die hij had over een bepaalde gebruiker moest overdragen. Signal gaf alle gegevens die het had: een tijdstip van wanneer het account werd aangemaakt en de laatste verbindingsdatum. De informatie was onbruikbaar voor de aanklagers.

Het bedrijf blijft ernaar streven zo min mogelijk gegevens over zijn gebruikers te hebben. "Deze protocolwijzigingen zijn een stap in de goede richting en we blijven werken aan verbeteringen in de metadataresistentie van Signal", aldus het blogbericht. De nieuwe functie zal ergens dezer dagen in de bètaversie worden geïmplementeerd.

Via: ArsTechnica

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk