Signal neemt deze 4 functies van WhatsApp over

Signal neemt deze 4 functies van WhatsApp over

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Signal heeft een grote update gekregen die onder meer gespreksachtergronden toevoegt aan de app. Je kan ook in een bio meer informatie over jezelf typen en de app heeft nu een pakket geanimeerde stickers.

1. Gespreksachtergronden

Terwijl de berichten-app Signal aan een hoog tempo nieuwe gebruikers wint, komen ook de ontwikkelaars met een verrassing voor hun nieuwe gebruikers. In een grote update zijn er nu drie nieuwe features toegevoegd die door de community werden gevraagd.

Allereerst zijn er de gespreksachtergronden, want na het uitvoeren van de update kan je in Signal een achtergrond toevoegen. Je kan een achtergrond selecteren voor al je gesprekken of je kan voor elk individueel gesprek een wallpaper kiezen. In dat eerste geval ga je naar 'Instellingen' > 'Uiterlijk' om de 'Gespreksachtergronden' te vinden. Bij individuele gesprekken tik je daarentegen vanuit een gesprek op 'Gespreksinstellingen' om de juiste instelling te vinden.

Het is opvallend dat Signal je alleen uit kleuren laat kiezen om als achtergrond te gebruiken, maar gelukkig is er nog de optie om een foto uit je galerij te kiezen.

Signal neemt deze 4 functies van WhatsApp over

2. 'Over mij'

Verder heeft Signal nu ook de mogelijkheid toegevoegd om wat meer over jezelf te vertellen. In 'Over mij' kan je een tekst toevoegen die andere te zien krijgen als ze op je profiel tikken. Ga naar 'Instellingen' en tik op je naam om 'Over mij' te vinden.

Signal neemt deze 4 functies van WhatsApp over

3. Media downloaden

Net als in WhatsApp komt Signal ook met meer instellingen rond het automatisch downloaden van van media. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer je plots bijvoorbeeld grote videobestanden ontvangt terwijl je met mobiele data verbonden bent. Ga naar 'Instellingen' > 'Gegevens en opslag', en vervolgens kies je welke soorten van media Signal mag downloaden bij mobiele verbinding, wifi of roaming.

Signal neemt deze 4 functies van WhatsApp over

4. Geanimeerde stickers

Tot slot heb je nog geanimeerde stickers. Signal heeft zijn eerste pakket aan bewegende stickers ontvangen met het 'Day by Day'-pakket. Als je de update naar de laatste versie van Signal downloadt, dan zie je het pakket al meteen verschijnen en bewegen zodra je via de gebruikelijke weg een sticker wil kiezen. Signal laat je ook zelf geanimeerde stickers maken via zijn desktopapplicatie. Wil je ook ontdekken hoe je meer stickers kan toevoegen in Signal, evenals pakketten met geanimeerde stickers? Lees dan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Signal neemt deze 4 functies van WhatsApp over

Al deze nieuwe functies voor Signal werden eerder al verwelkomd in de bètaversie van de app. Nog niet alle bètafuncties van Signal zijn alvast beschikbaar met deze laatste update.

Meer Signal

Meer weten over Signal? Hou dan Androidworld deze week in de gaten. Deze week staat namelijk geheel in het teken van Signal. Ontdek hier onze favoriete artikelen:

Gerelateerde artikelen

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze nieuwe Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk