Signal laat je makkelijker gesprekken overzetten, zo werkt het

Signal laat je makkelijker gesprekken overzetten, zo werkt het

Signal gaat het eenvoudiger maken om op een veilige manier je gesprekken je gesprekken over te zetten van je oude telefoon naar een nieuw apparaat. De berichten-app gebruikt daarvoor WiFi Direct en de functie is nu in de bèta beschikbaar.

Signal-gesprekken overzetten

WhatsApp maakt eerder dit jaar een uitschuiver omwille van zijn nieuwe privacybeleid dat op felle kritiek kon rekenen bij gebruikers. Velen zagen in de privacyvriendelijke Signal-berichtendienst een goed alternatief, maar Signal miste nog steeds een functie het gebruik van de app comfortabel moet maken voor gebruikers.

Je kan namelijk alleen Signal-gesprekken overnemen op een nieuw apparaat door lokale back-ups handmatig over te zetten naar de nieuwe telefoon. De ontwikkelaars hebben begrepen dat dat proces voor veel gebruikers te omslachtig werkt, en daarom is er nu een alternatief klaar in de bètaversie van de app. Dat schrijft TestingCatalog.

Signal laat je makkelijker gesprekken overzetten, zo werkt het

WiFi Direct

Je kan gesprekken voortaan overzetten via WiFi Direct, dus door een wifi-verbinding tussen de twee smartphones tot stand te brengen. Daarbij blijven je gesprekken end-to-end versleuteld, anders dan bij WhatsApp dat de versleuteling laat wegvallen bij zijn cloud-back-ups in Google Drive. Je kan je gesprekken in Signal overzetten vanuit de 'Instellingen' > 'Gesprekken' > 'Alle Signalgegevens overzetten'.

Het is nog niet bekend wanneer de functie ook in de stabiele versie van Signal beschikbaar zal zijn. Wil je daar niet op wachten dan kan je je vanuit de Play Store inschrijven voor Signals bètaversie. Het succes van Signal zette ook Nederlanders aan om zich te verenigen en de voordelen van Signal te verkondigen, en wij konden praten met de groep '#Duidelijksignaal'. Ben jij een Signal-gebruiker, of kan deze functie je wel overtuigen om de berichten-app te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Signal: privéberichtenapp
Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

Meer info

Lees meer over:
Signal: privéberichtenapp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties