Signal had last van wereldwijde storing, merk jij het ook? (+poll) (Update)

Signal had last van wereldwijde storing, merk jij het ook? (+poll) (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is momenteel een probleem bij de berichtendienst Signal, want wereldwijd ondervinden gebruikers problemen. We zien ook klachten op de website Allestoringen.nl en Signal meldt zelf dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

*Update 27/09 om 09:10: Volgens Signal zijn de problemen inmiddels verholpen voor de grote meerderheid van de gebruikers. We hebben dit artikel aangepast.

*Update 27/09 om 15:00: Alle problemen zijn van de baan volgens Signal, maar er komt nog steeds een klein aantal meldingen binnen.

Signal-problemen

Overal ter wereld waren er op dit moment problemen met Signal, en dat wil zeggen dat er problemen waren voor gebruikers die berichten stuurden of belden via de app. Volgens Signal zelf was er een fout bij de hosting van de dienst.

Het probleem begon in de vroege ochtend, want vanaf dan kwamen de eerste meldingen binnen, ongeveer omstreeks 05:00 uur. Dat is te zien op de website Allestoringen.nl waar mensen dit soort van problemen met bekende diensten kunnen melden.

Het stijgend aantal meldingen over Signal

Het stijgend aantal meldingen over Signal

Rond 10:00 uur waren de belangrijkste problemen van de baan, en dat verklaarde Signal ook op Twitter. Al zien we nog steeds een klein aantal meldingen via Allestoringen, en dat zijn er nog steeds meer dan anders.

Groeiend succes

Signal zag begin dit jaar zijn gebruikersaantallen sterk toenemen omwille van het controversiële privacybeleid van concurrent WhatsApp. Daarnaast is het de berichtendienst die ook door de Europese Commissie wordt aangeraden, omdat ze de privacy van gebruikers respecteert. De code van de app is volledig open-source, en iedereen kan de werking ervan controleren.

Op dit moment blijft het nog altijd wachten op een oplossing. Ervaar jij ook problemen met Signal, of zijn ze voor jou al verholpen? Laat je stem achter in onze poll en laat het ook weten in de reacties onderaan dit artikel.

Ervaar jij problemen met Signal

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk