Signal kan nu gezichten van mensen op foto's blurren

Signal kan nu gezichten van mensen op foto's blurren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Signal kan gezichten blurren

De nieuwste versie van Signal voor Android en iOS komt met een nieuwe vervagingsfunctie in de afbeeldingseditor. Deze blur-tool moet de privacy van de mensen op de foto's die je in de chat-app deelt beschermen. De recente demonstraties tegen racisme en politiegeweld in de Verenigde Staten zijn de aanleiding voor deze nieuwe functie, aldus Signal-ontwikkelaar Moxie Marlinspike: "We hebben ook naar andere manieren gekeken om de mensen in de straten te ondersteunen."

Signal gezichten blurren op foto's

Gezichten vervagen op een foto is mogelijk via vele fotobewerkingsapps in de Play Store maar Signal integreert deze mogelijkheid nu in zijn eigen editor. Op deze manier kun je meteen een foto bewerken zonder de chat-app te verlaten. Je tikt hiervoor op het nieuwe pictogram 'vervagen' bovenin de editor. Het is ook mogelijk om de tool automatisch alle gezichten op een foto te laten blurren, maar de gebruikte libraries hiervoor zijn niet perfect en zullen gezichten niet altijd detecteren. Signal adviseert dus om de gezichten handmatig te vervagen.

De gegevens die Signal achterlaat voor het bewerken van de foto's worden op je telefoon opgeslagen.

Signal gezichten blurren op foto's

Je gezicht versleutelen

Signal wil mensen ook gaan helpen met het 'versleutelen' van hun gezicht. Het idee is om gratis gezichtsmaskers uit te delen waarmee zij hun gezicht kunnen bedekken. Signal zoekt nu een fabrikant die in de huidige wereldwijde omstandigheden grote hoeveelheden van dit soort gezichtsmaskers kan produceren. De makers van Signal zullen binnenkort meer informatie hierover verstrekken.

Signal gezichten blurren op foto

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk