Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Signal heeft zijn bètaversie van 8 nieuwe functies voorzien, die het nog makkelijker moeten maken om van WhatsApp over te stappen. Dit zijn alle 8 nieuwe functies in Signal.

Signal

Signal heeft dankzij alle commotie omtrent het nieuwe privacybeleid van WhatsApp in korte tijd 50 miljoen downloads weten te bereiken in de Google Play Store. De chat-app is op privacy-gebied dan ook een zeer goed alternatief. Het is namelijk een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en komt met end-to-end-encryptie. Er is ook ondersteuning voor tweestapsverificatie (2FA) en er zijn alleen lokale back-ups mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Nu Signal zoveel nieuwe gebruikers erbij heeft gekregen, is het zaak om ze ook te behouden. In rap tempo ontwikkelt de berichtendienst nu nieuwe functies die verdacht veel lijken op functies die al in WhatsApp zitten. Hieronder vind je een overzicht van de 8 nieuwe functies die Signal in zijn bèta-app aanbiedt.

1. Chat-wallpapers

Signal biedt nu de mogelijkheid om chats van een mooie wallpaper te voorzien. Je kan net als bij WhatsApp kiezen voor een effen kleur of een wallpaper en ook wallpapers per gesprek instellen.

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

2. Over jou

Je kan op je profiel nu iets over jezelf vertellen bij 'Over'. Net als bij WhatsApp kunnen je contactpersonen dit zien. Je kan ook kiezen uit een aantal opties van Signal.

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

3. Bewegende stickers

De bewegende stickers waar WhatsApp de tijd voor nam om te implementeren, zitten nu ook in Signal. Day by Day is het eerste officiële stickerpack. Signal biedt ook de mogelijkheid om geanimeerde stickers te maken vanuit de Signal desktop-app, die je kunt delen met je vrienden.

WhatsApp heeft de ondersteuning voor geanimeerde stickers het afgelopen jaar mogelijk gemaakt en de mogelijkheid om geanimeerde stickers van derden te importeren komt in de komende weken.

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

4. Minder data gebruiken voor oproepen

WhatsApp geeft zijn gebruikers de optie om minder data voor oproepen te gebruiken. Dat is handig als je aan een limiet vastzit of geen grote databundel hebt. Signal neemt deze functie over.

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

5. Contact-suggesties

Je kan in het deelmenu in Android makkelijk iets delen met je WhatsApp-contacten via de suggesties bovenaan. Signal komt nu ook met deze suggesties maar vooralsnog alleen voor iOS-gebruikers.

6. Download-voorkeuren

WhatsApp biedt de mogelijkheid om te kiezen bij welke internetverbinding mediabestanden automatisch moeten worden gedownload. Deze functie is deze week ook in Signal beschikbaar.

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

7. Videobellen 

Signal bood al videobellen aan, maar deze waren beperkt tot vijf deelnemers. Signal heeft de limiet gewijzigd naar acht deelnemers, net zoals WhatsApp.

8. Groepsuitnodigingslink

Signal heeft nu de mogelijkheid om een deelbare link te maken, om makkelijk andere Signal-gebruikers voor je groepen uit te nodigen.

Signal Bèta krijgt 8 nieuwe functies, dit zijn ze

Signal Bèta

Signal maakt gebruik van het bètaprogramma in de Google Play Store. Hierdoor kan het bedrijf dus ook nieuwe functies in de bèta-app onder een bepaalde groep gebruikers testen om deze later breed in de Play Store uit te rollen. Om mee te doen aan het bèta-programma van Signal volg je deze eenvoudige stappen. Ben jij al overgestapt op een alternatief voor WhatApp? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk