Signal bereikt 50 miljoen downloads in Google Play Store

Signal bereikt 50 miljoen downloads in Google Play Store

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Signal heeft de kaap van 50 miljoen downloads bereikt in de Google Play Store. De berichten-app verwelkomt aan een hoog tempo nieuwe gebruikers omwille van privacybezorgdheden rond WhatsApp.

50 miljoen Signal-gebruikers

De privacyvriendelijke berichten-app Signal ziet zijn gebruikersaantallen sterk toenemen. De app is nu meer dan 50 miljoen keer gedownload vanuit de Google Play Store, dat laat Sigal weten op Twitter. In korte tijd zijn de gebruikersaantallen alleen al op Android vervijfvoudigd.

Signal steeg plots in populariteit nadat WhatsApp zijn nieuwe privacybeleid voorstelde. Daarin legde WhatsApp de manier bloot waarop het gegevens deelt met Facebook, tot veel ongenoegen van gebruikers van het platform. WhatsApp reageerde recent ook met meer verduidelijkingen op de afkeurende kritiek van zijn gebruikers, maar die informatie in welgestelde vragen lijkt af te wijken van de uitspraken in de privacyverklaring.

Gerelateerde artikelen

Open-source

Signal daarentegen is een app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en komt met end-to-end-encryptie. Onlangs kreeg Signal even technische problemen omdat het de plotse stroom van nieuwe gebruikers niet meer kon bolwerken. Die fouten werden snel opgelost. Ook Telegram zag recent zijn gebruikersaantallen toenemen.

Gerelateerde artikelen

De bekende Tesla-CEO Elon Musk riep recent al zijn Twitter-volgers op om Signal te gebruiken, en daarnaast werd de app ook aanbevolen door de Europese Commissie. We vroegen deze week in onze AW Poll of jullie de voorbije dagen een concurrent voor WhatsApp op je telefoon hebt gelanceerd. Breng je stem hier uit in de poll.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk