Shortwave is een slimme e-mail-app à la Google Inbox

Shortwave is een slimme e-mail-app à la Google Inbox

Shortwave is een e-mail-app voor Android, iOS en desktop die een reeks slimme functies introduceert. De app doet sterk denken aan het populaire Google Inbox en ze werd ook door ex-medewerkers van Google ontwikkeld. Shortwave is gratis en de app wil meer orde in je mailbox creëren.

Shortwave e-mail-app

Zes jaar geleden stelde Google een totaal nieuwe visie voor wat onze mailbox betreft. Google Inbox maakte het makkelijker om door de dagelijkse stroom aan e-mails te bladeren tot deze experimentele app een einde kende in 2019. Een jaar later zou blijken dat een aantal van Inbox' fucnties een plek kregen in de vernieuwde Gmail.

Toch zijn er nog genoeg Inbox-gebruikers die de app nog steeds misse en, een reeks ex-medewerkers van Google hebben daarom een app gelanceerd die erg hard doet denken aan Inbox. Shortwave, zo heet de gratis app. In tegenstelling tot de weergaven van tabbladen in Gmail, sorteert Shortwave alle gerelateerde e-mail over eenzelfde onderwerp in handige bundel. Dat zorgt voor een betere overzicht in je overvolle mailbox. Er is verder ook ondersteuning voor categorieën zodat bijvoorbeeld alle reclame in één geheel wordt verzameld.

Shortwave is een slimme e-mail-app à la Google Inbox
Voorbeeld van e-mailbundels

Snoozen, vastpinnen, verslepen

Is het tijd om door je mailbox te gaan? Zodra je al die compacte bundels met e-mail ziet, kan je verschillende acties ondernemen. De belangrijkste zaken kan je bovenaan in je mailbox vastpinnen en je kan ook bundels verslepen om zelf de volgorde in je mailbox te bepalen. Mails die je later wil beantwoorden kan je snoozen waardoor je er later opnieuw aan wordt herinnerd. Alle andere mails die je hebt behandeld, kan je gewoon als 'done' markeren zodat ze uit beeld verdwijnen.

Verder maakt Shortwave het ook makkelijk om in team samen te werken. Links zie je al je gesprekken met teamleden en de app komt met slimme chatfuncties zoals gifs, vermeldingen, emojireacties en een indicator die verschijnt wanneer er wordt getypt.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de Shortwave nog in een bètafase, maar je kan de app nu alvast installeren op Android, desktop en iOS. Belangrijk voor de Android-app is dat je je enkel kan inschrijven voor de bèta als je eerst lid wordt van de Google-groep van Shortwave. Daarna kan je pas via deze link de app downloaden in de Play Store. Meer informatie kan je hier vinden.

Shortwave is gratis beschikbaar en je kan dan met maximaal 10-teamleden samen van de app gebruikmaken. Daarnaast krijg je met een gratis account 90 dagen toegang tot je e-mailgeschiedenis. De app is een alternatieve client van Gmail en je kan dus met je bestaande Gmail-account inloggen om Shortwave te gebruiken. Vind je de beperkingen van de gratis versie maar niets, dan kan je 9 dollar of omgerekend 7,92 euro per maand betalen om alle premiumfuncties te ontgrendelen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe handige apps ? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties