Shazam Lite officieel: slechts één functie, muziek herkennen

Shazam Lite officieel: slechts één functie, muziek herkennen

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Shazam Lite

Shazam, dat was vroeger dé app om muziek mee te herkennen, maar in de loop der tijd zijn er allerlei sociale functies aan de app toegevoegd. De oorsprong is hierdoor wat verloren gegaan en als je niks geeft om al die opsmuk zijn er wel andere interessante alternatieven te vinden. De applicatie heeft inmiddels een footprint van zo'n 30MB, maar nu is ook een Lite-versie van de app gepresenteerd.

Deze is kleiner dan 1MB en je kunt hiermee muziek herkennen en dat is het dan ook. De applicatie is geoptimaliseerd om te werken via trage mobiele dataverbindingen en gebruikt maar weinig data. Daarnaast werkt de applicatie ook offline, waarbij het herkende nummers in een wachtrij plaatst en de info pas laat zien als je een internetverbinding hebt.

Shazam Lite is te downloaden in Vietnam, Indonesië, Venezuela, Nigeria en de Filipijnen. We zien het uitbrengen van losse, kleine apps met de hoofdfunctionaliteit steeds vaker. Ikzelf kan dat wel appreciëren, want al die onnodige functies hoeven voor mij niet. Wat echter onnodig is of niet moet een ieder voor zichzelf bepalen en dat blijft lastig. Een mogelijkheid om een basis-applicatie te downloaden, waarbij jezelf modules kunt downloaden die extra functies brengen klinkt wat mij betreft leuk Of dat te implementeren is? Het klinkt in ieder geval nu nog als toekomstmuziek en die muziek herkennen deed Shazam helaas nog niet.

Beschikbaarheid

De normale gratis variant van Shazam is via onderstaande knop te downloaden. Een los installatiebestand van Shazam Lite is al wel te vinden op APKMirror, maar deze lijkt niet te werken in landen, waar de app niet officieel gelanceerd is.

Shazam

Shazam

Shazam herkent voor jou welk nummer nu gespeeld wordt. Handig voor wanneer je ergens een liedje hoort en denkt: van wie is dat ook alweer? Ook handig om muziek aan t ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk