Seat is eerste automerk dat Shazam integreert in auto's

Seat is eerste automerk dat Shazam integreert in auto's

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Radionummers

Het idee achter deze functie is voornamelijk bedoeld voor mensen die snel willen weten welk nummer ze op de radio horen. Dankzij de veiligheidsfeatures die in de Seat DriveApp zitten, is het mogelijk om volledig veilig gebruik te maken van de functie. Seat wil op deze manier niet alleen de muziekliefhebbers tegemoet te komen, maar ook de veiligheid van hun auto’s verhogen.

XMOBA

Naast de toevoeging van Shazam, heeft Seat een nieuw bedrijf opgezet. Deze draagt de naam XMOBA en is gericht op het vinden van oplossingen. Oplossingen op het gebied van toekomstige mobiliteit. Dit nieuwe bedrijf werkt onafhankelijk van Seat. Daarbij willen ze nieuwe trends signaleren en investeren in proefprojecten. Om hiermee te beginnen gaat het bedrijf aan de slag met ‘justmoove’. Deze techniek zal een service integreren op het gebied van parkeren, tol betalen en zelfs tanken. Dit zou in theorie apps als parkmobile kunnen integreren in de auto zelf. Op welke manier Seat het tanken wil laten werken is nog niet bekend.

Om mobiel internet nog verder te innoveren heeft Seat tijdens het Mobile World Congress aangekondigd dat de autofabrikant gaat samenwerken met Barcelona. Beide partijen willen Barcelona de 5G-hoofdstad van Europa maken. Volgend jaar zal er een ‘connected car’ van Seat worden getest in Barcelona. Wat deze auto precies is, heeft Seat niet bekend gemaakt. Vooral de 5G-technologieën moeten innovatie in auto’s gaan bevorderen.

Beschikbaarheid

De mogelijkheid om Shazam te gebruiken in een Seat moet dus vanaf april mogelijk zijn via SEAT DriveApp voor Android Auto. Wanneer we auto’s met een 5G-verbinding krijgen, is nog niet bekend. De eerste testen zullen in 2019 plaatsvinden.

Via: Seat

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk