Deze screen recorder-app ondersteunt 90 fps en 120 fps-opnames

Deze screen recorder-app ondersteunt 90 fps en 120 fps-opnames

Refreshrate en framerate

Een scherm met een hogere refreshrate of verversingssnelheid toont mooiere animaties, onder andere bij het spelen van games en het navigeren in de interface. Deze schermen verversen zich een bepaald aantal keer per seconde en dit wordt uitgedrukt in Hz (Hertz). De meeste telefoons hebben en 60 Hz-scherm en spelen games en films af met een maximale framerate van 60 fps. Fps staat voor frames per second en geeft aan hoe vloeiend je videokaart beelden produceert. Het gamen of navigeren met 60 fps is redelijk vloeiend en geschikt voor het afspelen van films en het spelen van eenvoudige games.

Is een scherm voorzien van een hogere verversingssnelheid, dan zullen games er vloeiender uitzien en vooral games met veel visuele effecten hebben hier baat bij. OnePlus is voorstander van dit soort schermen en introduceerde zijn Fluid Display-schermen met een hogere verversingsgraad (90 Hz) bij de OnePlus 7 Pro en de OnePlus 7T. In de toekomst zal dit soort schermen aanwezig zal zijn op alle telefoons van OnePlus waaronder de inmiddels gelanceerde OnePlus 7T en 7T Pro. Google introduceerde met de Pixel 4-serie in oktober zijn eerste 90 Hz-schermen en de Razer Phone beschikt al een tijdje over 120 Hz-verversingssnelheden.

Screen Recorder

Screen Recorder is een app die dit soort schermen ondersteunt. Hiermee onderscheidt de app zich van andere screen recorder-apps die beelden opnemen met 60 fps. Met deze app kun je dus dus je 90 Hz- of 120 Hz-scherm opnemen met een gelijkwaardige framerate.

Screenshot van Screen Recorder

De app kan daarnaast ook gameplay voor je opnemen inclusief geluid. Android 10 is hiervoor wel een vereiste als je telefoon geen ingebouwde screen recorder heeft. Verder bevat de app een schat aan mogelijkheden zoals een vertraagde start, stop-opties, keuze in verschillende video encoders, resoluties, bitrates en geluidskwaliteit en meer. Er is ook een nachtmodus inclusief schema. Al met al is het een zeer complete screen recorder-app met ondersteuning voor de nieuwe generatie schermen.

Screenshot van Screen Recorder

Screen Recorder downloaden

Wil je aan de slag met Screen Recorder? Dan kun je de app hieronder downloaden in de Play Store.

Screen Recorder - No Ads
Telefoonschermen worden tegenwoordig uitgerust met een hogere verversingssnelheid. Screen Recorder is een app die deze schermen ondersteunt. Hiermee onderscheid ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties