Zo tover je uitgestorven schaaldieren en andere vreemde wezens op je telefoon

Zo tover je uitgestorven schaaldieren en andere vreemde wezens op je telefoon

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

3D-dieren en andere 3D-objecten

Google heeft ons dit jaar al getrakteerd om een hele serie prachtige 3D-dieren en andere 3D-objecten. Het begon allemaal met het plaatsen van levensgrote leeuwen, paarden, wasberen en nog veel meer dieren in je woonkamer. Even later kon je niet alleen foto's maar ook video's van deze leuke tafereeltjes maken.

Daarna ging Google op de leerrijke toer met het bekijken van het menselijk skelet in 3D, het analyseren van de spijsvertering of spieren en het onderzoeken van een plant, dier of mens. Vervolgens maakte Google het mogelijk om het Apollo 11-ruimteschip samen met het eerste ruimtepak van astronaut Neil Armstrong te bekijken in je achtertuin. Even later werden hier nog een hele serie insecten aan toegevoegd. Momenteel is Google bezig met de volgende generatie augmented reality.

3D-insecten in Google

Uitgestorven wezens

Google brengt nu samen met Moscow’s State Darwin Museum en Londen’s Natural History Museum een aantal eeuwenoude vissen, schaaldieren, en geleedpotigen naar je smartphone. Je gebruikt de Google Arts & Culture-app om deze dieren in 3D-weergave te bekijken. Daarna kun je ze met behulp van augmented reality in je woonkamer plaatsen.

- Cambropachycope - eigenaar van een van de oudste samengestelde ogen

- Aegirocassis - een 480 miljoen jaar oud zeedier

- Blauwe walvis - het grootste wezen op aarde

- Gevlekte koffervis - een giftige rifbewoner

Je kan de Google Arts & Culture-app via de knop hieronder downloaden. Daarna tik je op je mobiel op één van de dieren hierboven en vervolgens zullen ze in de app geopend worden.

Ga jij aan de slag met deze vreemde wezens op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

schaaldieren en andere gekke dieren Google Arts Culture

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..
Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Deze applicatie biedt dezelfde inhoud als de of ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk