Samsung's Expert RAW-app komt ook naar deze Galaxy-telefoons

Samsung's Expert RAW-app komt ook naar deze Galaxy-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung brengt zijn Expert RAW-fotografie-app uit voor andere Galaxy-smartphones, namelijk de Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra en Galaxy Z Fold 2. Helaas is er wel een 'maar'.

Expert RAW-app komt naar meer Samsungtelefoons

Expert RAW is een geavanceerde camera-app van Samsung voor zijn Galaxy-smartphones en maakte zijn debuut op de Galaxy S21 Ultra in 2021. Deze app ondersteunt HDR en kan foto’s in RAW-formaat vastleggen. RAW betekent dat de foto’s ‘rauw’ worden opgeslagen, en dat betekent weer dat alle informatie van een foto wordt bewaard. Het is dus niet dat de smartphone de foto bewerkt en het beste plaatje voor je uitzoekt. Je krijgt zelf alle keuze om de foto te bewerken zoals jij dat wil. De app kun je naast de standaard camera-app op je Galaxy-telefoon gebruiken. Sindsdien heeft Samsung de ondersteuning uitgebreid naar vele andere vlaggenschepen, waaronder de Galaxy S22-serie, Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Fold 4. Nu zijn de volgende smartphones van de Zuid-Koreaanse fabrikant aan de beurt.

Gerelateerde artikelen

Het gaat om de vlaggenschepen van voor 2020: de Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra en de Galaxy Z Fold 2. Er is alleen wel één 'maar', zo ontdekte AndroidAuthority. Op de betreffende Galaxy-telefoons kun je de zogenaamde Pro-Mode niet gebruiken met de telefotocamera. Deze modus werkt alleen met de hoofdcamera en de ultragroothoekcamera. Daarnaast is de app niet beschikbaar gesteld voor de Galaxy S20, S20 Plus, Note 20 en de eerste Galaxy Flip. Het is niet bekend of Samsung dat nog van plan is.

Samsung's Expert RAW-app komt ook naar deze Galaxy-telefoons

Downloaden

Heb je een Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra of Galaxy Z Fold 2? Dan kun je nu de Expert RAW-app downloaden in de Galaxy Store. Zorg er wel voor dat je telefoon beschikt over de nieuwste software. Hou er trouwens rekening mee dat de app op deze telefoons beelden langzamer verwerkt dan op nieuwere telefoons. Dat komt omdat ze beschikken over oudere processors en camerasensoren.

Gerelateerde artikelen

Alles over RAW-fotografie en smartphone-fotografie

RAW-fotografie ken je misschien van professionele camera's, maar tegenwoordig kunnen al heel wat telefoons foto's nemen als een RAW-bestand. Maar wat zijn de voordelen ten opzichte van een gewoon JPEG-bestand? We leggen het hier in begrijpelijke taal voor je uit.

Smartphones zijn steeds betere vervangers geworden voor een compactcamera, systeemcamera of DSLR. Uit een recente poll van Androidworld blijkt dat een derde van onze lezers de camera beschouwt als het belangrijkste aspect van zijn telefoon. Camera's in telefoons zijn beter geworden, maar nu jij nog. Met deze tips, podcasts en nieuwsartikelen maak jij de beste foto's.

Ga jij aan de slag met de Expert RAW-camera van Samsung op je Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra en Galaxy Z Fold 2? Laat het ons weten in de reacties.

Hier koop je de Samsung Galaxy S22
Hier koop je de Samsung Galaxy S22
Hier koop je de Samsung Galaxy S22

Hier koop je de Samsung Galaxy S22

Kies uit een van de drie modellen!

Vanaf € 849

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk