Samsung-smartphones kampen met audioprobleem op Gboard

Samsung-smartphones kampen met audioprobleem op Gboard

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Smartphones van Samsung kampen met problemen bij het gebruik van Gboard, de virtuele toetsenbord-app van Google. Gboard blijft op Samsung-toestellen namelijk het volumeniveau van het systeem volgen, en niet van de app zelf. Veel gebruikers van Samsung-toestellen melden het probleem, maar Google en Samsung komen op dit moment nog niet met een oplossing.

Gboard

Gboard is de officiële virtuele toetsenbord-app van Google. Het toetsenbord is in de Google Play Store te vinden en is voor iedereen te downloaden. Het is tevens één van de meest gebruikte virtuele toetsenborden en dit komt onder andere door de handige functies die het virtuele toetsenbord met zich meebrengt. Zo heeft het snelle gebaren, Google Translate-ondersteuning, een goede ‘eenhandsmodus’, handschriftherkenning en daarnaast biedt het toetsenbord voorspellingen, gifjes, emoji’s en een speciale zoekbutton. In onderstaande artikelen vind je een aantal van onze tips en tricks voor Gboard.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Problemen met het volume

Samsung-smartphones worden standaard geleverd met de interne Samsung Keyboard-app. Veel mensen kiezen er echter voor, wegens de velen functies zoals hierboven beschreven, om Gboard te installeren. Volgens Sammobile zijn er nu echter veel klachten van mensen die Gboard gebruiken op een Samsung-toestel. Volgens hen werkt het wijzigen van het volume van de toetsen namelijk niet op de manier waarop die zou moeten werken. Gboard neemt namelijk het systeemvolume over, terwijl die zijn eigen instellingen zou moeten volgen. Veel eigenaren van een Samsung-smartphone kunnen nu dus het geluid van de toetsaanslag niet meer onafhankelijk van de systeeminstellingen aanpassen. Volgens Sammobile worden deze problemen enkel op Galaxy-toestellen gevonden, en speelt het probleem niet of nauwelijks bij andere merken.

-Tekst gaat verder onder de afbeelding-

Veel Samsung-eigenaren  kunnen het geluid van de toetsaanslag, de functie die je hierboven kunt zien onder de naam 'volume bij toetsaanslag', niet meer onafhankelijk van de systeeminstellingen aanpassen.

Veel Samsung-eigenaren kunnen het geluid van de toetsaanslag, de functie die je hierboven kunt zien onder de naam 'volume bij toetsaanslag', niet meer onafhankelijk van de systeeminstellingen aanpassen.

Komt er een oplossing?

Doordat Gboard het systeemvolume overneemt, kun je er bijvoorbeeld niet voor zorgen dat er verschillende volumeniveaus zitten tussen bijvoorbeeld de video's die je wil afspelen en het toetsenbord. Ook kan het voor irritatie zorgen bij mensen die hun smartphone op stil zetten, maar wel de toetsaanslag willen kunnen horen.

Samsung en Google hebben het probleem nog niet bevestigd, en het is hierdoor nog niet bekend of en wanneer het probleem opgelost gaat worden. Vermoedelijk zal het opgelost worden in een nieuwe update.

Ondervind jij problemen met Gboard op jouw Samsung-toestel? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Samsung-smartphones kampen met audioprobleem op Gboard

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk