Samsung S Health-update brengt veel nieuwe mogelijkheden

Samsung S Health-update brengt veel nieuwe mogelijkheden

Samsung S Health: daag elkaar uit

Met de nieuwe S Health-app kun je wedstrijdjes doen wie het meeste stappen zet. Het aantal stappen dat je zet is ook te vergelijken met leeftijdsgenoten over de hele wereld. Het doel is daarbij je meer in beweging te krijgen door een spelelement aan wandelen toe te voegen.

De stappen die geteld worden door verschillende apps en accessoires, zoals smartwatches en de Gear Fit, kunnen nu ook samengevoegd worden, waardoor een schatting ontstaat van het totale aantal stappen dat je per dag zet.

Samsung biedt met S Health nu ook automatische activiteitsherkenning, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen wandelen, hardlopen, fietsen en stevig doorwandelen (hiking). Voor een echte work-out kun je uit meer dan 40 verschillende activiteiten kiezen.

Nieuw overzicht en snelle hartslagmeter

Het overzichtsscherm van S Health is ook wat uitgebreid en geeft nu een beter overzicht van je prestaties. Het scherm laat zien welke beloningen je ontvangen hebt, je persoonlijke records en aanbevelingen.

Wanneer jouw toestel een hartslagsensor aan boord heeft, kun je deze voortaan ook snel inschakelen. Daar hoef je de S Health-app niet voor op te starten. Wanneer deze functie ingeschakeld is, kun je snel je hartslag meten door je vinger op de sensor te houden en het toestel op zijn scherm te leggen.

Integratie met andere diensten

Een nieuw onderdeel van de nieuwe S Health-app is de integratie met andere diensten. Samsung heeft daar een aantal grote fitnessdiensten voor weten te strikken. Nu is er integratie met Fitbit, Jawbone, Runkeeper, Strava, Misfit en Microsoft Health.

De verschillende diensten kunnen hun gegevens synchroniseren met S Health. Hiermee wordt S Health steeds meer een gezondheidshub en een completer alternatief voor Google Fit. De app van deze Google-dienst kreeg afgelopen week ook een grote update. S Health heeft geen integratie met Google Fit.

Beschikbaarheid

Op Samsung-toestellen is S Health te vinden in Samsung Apps. De update kan daar ook worden gedownload. Voor niet-Samsung-toestellen is S Health te installeren via die Google Play Store. Dat kan door op de onderstaande knop te drukken.

Bron: Samsung

Samsung Health
Samsung Health, de gezondheids-app van Samsung, houdt precies bij hoeveel stappen jij gezet hebt op een dag, maar is nog veel uitgebreider dan dat. Er kan allerlei d ..

Meer info

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties