Samsung Good Lock nu in Nederland: sterke personalisatie voor telefoons

Samsung Good Lock nu in Nederland: sterke personalisatie voor telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft zijn Good Lock-app in Nederland en België beschikbaar gemaakt. Met Good Lock kan je verschillende menu's en functies van je smartphone personaliseren. Je kiest onder andere uit thema's, live achtergronden, speciale lettertypes en extra instellingen voor het vergrendelscherm.

Samsung Good Lock

Veel smartphoneliefhebbers met een Samsung-telefoon zullen al bekend zijn met Good Lock. Je kon de app immers al langer in Nederland en België gebruiken als je ze uit een andere bron dan de Galaxy Store installeerde. Nu wordt de app ook officieel bij ons aangeboden in de Galaxy Store, dat merkte Sammobile op.

Samsung Good Lock is opgebouwd uit een reeks van plug-ins. Iedere plug-in bevat andere functies en instellingen waarmee je de One UI-software op je Galaxy-telefoon kan aanpassen. Je moet alle plug-ins afzonderlijk installeren in de Good Lock-app, en het voordeel van die aanpak is dat je zo alleen de features hoeft te downloaden die je interessant vindt.

Dit zijn alle functies van Good Lock

Hieronder geven we een overzicht van alle plug-ins. We zagen alleen de mogelijkheid om 'One Hand Operation+' en 'NiceShot' te installeren vanuit de Good Lock-app. De andere plug-ins moet je dus nog steeds via een andere bron installeren, zoals APK Mirror. We sommen hieronder alle plug-ins op en omschrijven kort waar ze voor dienen:

 • One Hand Operation+: functies om je telefoon makkelijker met één hand te bedienen
 • NiceShot: voegt extra camerafuncties toe en mogelijkheden met screenshots
 • NotiStar: meer instellingen voor meldingen
 • Routines+: automatisaties voor Bixby, vergelijkbaar met routines voor de Google Assistent
 • Wonderland: maak live achtergronden maken
 • MultiStar: extra functies voor de split-screen-weergave
 • SoundAssistant: meer instellingen om geluid af te stellen op je telefoon
 • Theme Park: stel zelf thema's samen voor je smartphone
 • LockStar: instellingen voor het vergrendelscherm
 • KeysCafe: hiermee je kan het Samsung-toetsenbord personaliseren
 • NavStar: meer instellingen voor de navigatiebalk en gebaarnavigatie
 • Home Up: nieuwe instellingen in het startscherm van One UI
 • Clockface: pas de stijl van de klok aan
 • QuickStar: verander de snelle instellingen en statusbalk op je telefoon

Nieuw in Good Lock 2023

Samsung komt elk jaar met nieuwe verbeteringen voor Good Lock. De functies moeten ook telkens worden afgestemd op de de nieuwe versie van zijn One UI-softwareschil. Met 'Good Lock 2023' is het onder andere mogelijk om een stopwatchfunctie toe te voegen aan de snelle functie en om de datum te plaatse naast de klok in de statusbalk.

In NavStar kan je de duur en de kleuren van animaties wijzigen voor de gebarennavigatie. Verder kan je de knoppen van de taakbalk aanpassen op tablets en vouwbare telefoons. De taakbalk is een nieuwe functie die in Android 13 is toegevoegd. Samsung heeft ook zijn ClockFace-tool aangepast aan tablets

Gerelateerde artikelen

Eerder hebben we ook al de verbeteringen besproken die standaard deel uitmaken van Samsung One UI 5-softwareschil. Ben jij blij dat Good Lock nu officieel beschikbaar is in de Galaxy Store? Ben je nu meer geneigd om Good Lock te testen? Laat het ons weten in de reacties.

Koop hier de Samsung Galaxy A53 (8 GB/256 GB)
Koop hier de Samsung Galaxy A53 (8 GB/256 GB)
Koop hier de Samsung Galaxy A53 (8 GB/256 GB)

Koop hier de Samsung Galaxy A53 (8 GB/256 GB)

De Samsung Galaxy A53 5G beschikt over een gloednieuwe processor, de kenmerkende Galaxy AI-camera, supersnelle 5G-verbinding en een groot en vloeiend scherm en een accuduur van twee dagen.

€ 509

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk