Samsung Galaxy Watch 4 krijgt alsnog Google Assistent-ondersteuning

Samsung Galaxy Watch 4 krijgt alsnog Google Assistent-ondersteuning

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na een jarenlange uitstap van Googles ‘Wear OS’-besturingssysteem, keert Samsung met de Galaxy Watch 4 terug in het Google-ecosysteem. Toch zijn de Google-apps nog niet volledig ingeburgerd op de Watch 4 - Google Assistent is bijvoorbeeld (vooralsnog) niet beschikbaar. Vrijdag volgde de toezegging dat dit gaat veranderen; tot die tijd is Bixby aanwezig.

Samsung Galaxy Watch 4

Samsung boekte jarenlang successen met zijn Tizen-platform, waar voorgaande Galaxy-horloges op gebaseerd waren. Geheel onverwachts verschenen eerder dit jaar geruchten dat Samsung over zou stappen op Wear OS, waardoor Tizen ‘tot het verleden zou behoren’. Inmiddels is dat werkelijkheid, en liggen de eerste Samsung Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic-horloges met Wear OS 3 vanaf 27 augustus in de winkel. Na het instellen word je voorlopig nog wel begroet door de Bixby-assistent van Samsung.

Met Wear OS, Googles eigen besturingssysteem voor smartwatches, zou je verwachten dat Googles digitale Assistent in ieder geval aanwezig is. Samsung lijkt zich echter weinig aan te trekken van die verwachting en levert de Watch 4 voorlopig met Bixby, bevestigde Samsung tegenover 9to5Google. Voor toekomstige eigenaren van de Galaxy Watch 4 werd wel bekend dat de ‘komst van Google Assistent’ op Samsungs takenlijstje staat en dat het met ‘Google samenwerkt om meer diensten naar de Galaxy Watch 4-horloges te brengen’.

Problemen met Google Pay

Dat de Google Assistent naar Galaxy Watch 4 onderweg is, komt niet geheel als een verrassing. In de instellingen is een tabblad zichtbaar om de gewenste digitale assistent te selecteren. Vooralsnog kan enkel Bixby geselecteerd worden, maar na een update moet dat dus gaan veranderen. Hoe Samsung de Assistent-integratie uit zal rollen naar zijn Galaxy Watch 4-horloges, is nog niet bekend. Degenen die Google Pay gebruiken, zullen eveneens moeten wachten op een update voor de Google-app.

Samsung Galaxy Watch 4 krijgt alsnog Google Assistent-ondersteuning

Google Pay lijkt vooralsnog namelijk niet te werken op de Galaxy Watch 4. Na de installatie van Pay, lukt het gebruikers niet om de Google-app in te stellen. Ook hierbij zegt Samsung ‘nauw samen te werken met Google’ om de applicatie naar de Galaxy Watch 4 (Classic) te brengen. Details over de uitrol van een update die de problemen moet oplossen, wordt voor Pay eveneens niet gegeven. Dat Google Pay naar de Watch 4 komt, is zeker. In een bericht op Googles Wear OS-supportforum, wordt de komst van Pay naar de Galaxy Watch 4-serie namelijk omlijnd.

Wear OS en Samsung

Voorlopig lijkt Samsung zich te focussen op het overbrengen van het Samsung-ecosysteem van Tizen naar Wear OS. Hoewel de horloges op Wear OS draaien, verloopt het installatieproces van de Galaxy Watch 4 bijvoorbeeld nog altijd via de Samsung Wearables-app.

Daarnaast lijkt Samsung bepaalde hardwarematige functies voor te behouden aan Samsung-telefoons. In hoeverre Samsung voornemens is om zijn horloges verder open te stellen voor andere Android-telefoons, is onbekend.

Hoop jij dat Google Assistent snel naar de Galaxy Watch 4 (Classic) komt? Maak jij wel eens gebruik van de Google Assistent of een andere (digitale) assistent op jouw smartwatch? Laat het ons weten onder dit artikel.

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Met de Galaxy Wearable-app verbindt je je Galaxy-smartwatch of bluetoothoordopjes met je telefoon. Je kan met de app ook functies en apps op je Galaxy-wearable, die ..
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk