Samsung lanceert foto editor Galaxy Enhance-X: dit kan je ermee

Samsung lanceert foto editor Galaxy Enhance-X: dit kan je ermee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft in stilte een nieuwe fotobewerker uitgebracht met de naam 'Galaxy Enhance-X'. De gratis app gebruikt kunstmatige intelligentie om zelf foto's te optimaliseren en je kan van verschillende tools gebruik maken. We leggen je uit hoe je Galaxy Enhance-X installeert.

Samsung Galaxy Enhance-X

Een van de sterke aspecten van Google Foto's is de ingebouwde fotobewerker. Hij bevat krachtige tools om je foto's op een relatief eenvoudige manier naar een hoger niveau te tillen. Google raadt zelf aan welke tools het beste werken voor elke individuele foto en de app maakt daarvoor gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Samsung komt nu met een eigen gratis fotobewerker genaamd Galaxy Enhance-X, dat weet Android Sage. AI staat volledig centraal.

Wanneer je in Galaxy Enhance-X een foto opent om te bewerken is er een knop genaamd 'Magie toevoegen' die een beeld automatisch verbetert, net als in Google Foto's. Daarnaast zijn er nog tools waarmee je onder andere een HDR-effect kan toepassen, donkere beelden optimaliseert en foto's scherper maakt.

Telkens kan je instellen met welke intensiteit het effect wordt toegepast en de app laat je makkelijk vergelijken met de originele foto. Het is verder niet mogelijk om in Galaxy Enhance-X afzonderlijk zaken zoals de helderheid, het contrast, de schaduwen en verzadiging aan te passen. Je kan wel een beeld draaien, spiegelen of bijsnijden.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Samsung lanceert foto editor Galaxy Enhance-X: dit kan je ermee

Galaxy Enhance-X installeren

In Nederland en België is de Galaxy Enhance-X app nog niet zichtbaar in de Galaxy Store. Het is niet duidelijk of Samsung er bewust voor kiest om de mogelijkheden eerder beperkt te houden, of dat we nog heel wat verbeteringen in de fotobewerker mogen verwachten. Dat laatste geval zou kunnen verklaren waarom Samsung de app zonder veel aandacht en voor een beperkte groep gebruikers lanceert. Het zou dan eerder om een soort van 'soft launch' gaan, zoals dat heet.

Als je Galaxy Enhance-X wil uitproberen kan je de app via APK Mirror installeren. Je hebt een Samsung-telefoon nodigt die werkt met Android 10 of een recentere versie. Wat zijn jouw bevindingen van deze fotobewerker? Ben je tevreden van het resultaat nadat je foto's hebt aangepast, of wil je vooral meer functies zien? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over smartphone-fotografie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk