Wil Samsung Email toegang tot je Gmail-account? Geen paniek

Wil Samsung Email toegang tot je Gmail-account? Geen paniek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Email heeft toegang tot Gmail

De melding "Samsung Email was granted permission to connect to your Google Account". is te zien in een e-mail afkomstig van Google. Hierin staat dat een app van een onbekende ontwikkelaar toegang heeft gekregen tot het Gmail-account. Deze app kan Gmail-berichten lezen, opstellen, versturen en verwijderden. Samsung is hiervan op de hoogte en waarschuwt zijn klanten om geen actie te ondernemen op de waarschuwing.

Samsung Email wil toegang tot je Gmail

Afbeelding via Android Police

Is mijn Gmail-account gehackt?

Inmiddels stromen de klachten op de helppagina van Gmail binnen. Mensen zijn natuurlijk bang dat dit om een vorm van scam of fraude gaat. Deze berichten van Google zijn er namelijk om de gebruiker erop te wijzen dat een bepaalde app toegang heeft tot zijn of haar Google-gegevens. Als die toestemming niet door de gebruiker verleend is, gaat het om een verdachte situatie. Gelukkig is dit niet het geval. Het blijkt om een bug in de Samsung Email-app te gaan.

Toch is het vreemd dat deze melding is verstuurd. Google merkt de app als twijfelachtig aan en de e-mail is ook verstuurd naar mensen die al geruime tijd van Samsung Email gebruik maken. Waarschijnlijk ligt het probleem bij Google die onlangs een aantal aanpassingen heeft gedaan aan zijn beveiligingsprotocol. Hierdoor lijkt het alsof een onbekende ontwikkelaar of app toegang heeft tot Gmail maar in feite is dat Samsung Email. Samsung Email heeft deze toegang namelijk nodig om je Gmail-berichten in de app te tonen. Niemand anders kan deze berichten lezen.

Samsung raadt iedereen dus aan om geen actie verder te ondernemen en werkt samen met Google aan een oplossing.

Ben je benieuwd welke apps toegang hebben tot je Google-account? Check dan ons stappenplan.

Samsung Email

Samsung Email

Samsung voorziet hun Androidtoestellen, net als andere fabrikanten, van een aantal Samsung-apps zoals een Galerij-app voor foto's, een browser-app en een e-mailapp, ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk