Samsung maakt nieuwe klokjes beschikbaar voor je "Always On"-scherm

Samsung maakt nieuwe klokjes beschikbaar voor je "Always On"-scherm

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

"Always on"

Met de lancering van de Samsung Galaxy S7 werd ook voor het eerst de "Always on"-functie geïntroduceerd. Het werd vanaf dat moment mogelijk om een klokje te tonen op je scherm terwijl je de telefoon niet actief gebruikt. Om batterij te besparen wordt op het zwarte scherm een klokje getoond in dunne lijnen. Je hebt nu al een keuze uit verschillende klokjes en je kunt ook je agenda of een thema weergeven.

Nu heeft Samsung voor zijn Galaxy-eigenaren een app ontwikkeld waarin je nog veel meer klokjes en verschillende stijlen vindt je voor je "Always On"-display en vergrendelingsscherm. Het zijn er bijna 30 en ze variëren van verschillende soorten analoge weergaves, tot een scala aan digitale klokjes. Bij de analoge klokken springen klokjes in fietsformaat of in de vorm van een snelheidsmeter in het oog. Bij de de digitale varianten vallen de retro-cijferweergave op en kun je de tijd ook ik tekst weer laten geven.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden bijgekomen om je scherm op te leuken ook wanneer het niet aan staat. De app is van Samsung zelf en is ook alleen beschikbaar voor de de eigen Samsung-toestellen uit de Galaxy-serie, verder moet het toestel ook beschikken over Android 8.0 Oreo.

Beschikbaarheid

De app is nog vers en je vind je hem niet in Play Store, laat staan dat hij bij de Galaxy Apps te vinden is. Je zult hem moeten installeren door middel van een APK die hier te vinden is. Je hoeft voor het installeren geen speciale machtigingen te geven.

Wanneer je de app geïnstalleerd hebt zullen de nieuwe opties aan je toestel toegevoegd zijn. Je vindt door naar instellingen te gaan, vervolgens 'Schermvergrendeling en Beveiliging' te kiezen en dan door te gaan naar 'Klok en FaceWidget' en hier kun je vervolgens voor de optie 'Klokstijl' kiezen. Als je nu door scrollt naar het einde van je al aanwezige klokjes, vind je 'ClockFace'. Hier vind je vervolgens alle nieuwe toevoegingen, vergeet niet om even op 'toepassen' te drukken links bovenin je scherm.

Bron: SamMobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk