RTL XL eindelijk gratis via Chromecast te bekijken: zo werkt het

RTL XL eindelijk gratis via Chromecast te bekijken: zo werkt het

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Het heeft even geduurd, maar het is zover. RTLXL kan nu gratis via de Chromecast bekeken worden op de tv. Hiermee breidt RTL de mogelijkheden van de app verder uit voor de niet-premium-gebruikers.

RTL XL en Chromecast

De RTL XL-app wordt veelal gebruikt om gemiste afleveringen of fragmenten daarvan terug te kijken. Deze grote verzameling video's zijn van het volledige RTL-platform en hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Er was echter één ontbrekende functie waar gebruikers naar op zoek waren: Chromecast-support. Vanaf vandaag is dit toegevoegd aan de app.

Nu is het niet helemaal waar dat deze functie er nog niet was, dit was alleen bij de betaalde versie aanwezig. De gratis versie moest het zonder Chromecast-support doen. Daar is vanaf vandaag verandering in gekomen en de RTL XL-app zonder abonnement kan ook gewoon gebruik maken van de Chromecast. Hierdoor wordt het eenvoudiger om voor mensen met deze slimme streamingdongle op programma's terug te kijken op de tv.

Hoe werkt het?

Binnen de RTL XL-app werkt het gebruik van de Chromecast-functies net als bij andere applicaties, maar hieronder hebben we voor de volledigheid het stappenplan voor je uitgeschreven.

1. Zet de tv aan en wacht totdat de Chromecast is opgestart.

2. Afhankelijk van het type tv: schakel naar de juiste 'source' (bijvoorbeeld HDMI 1).

3. Open de RTL XL-app op smartphone of tablet,

4. Selecteer een te bekijken fragment of aflevering,

5. Kies het Chromecast-icoontje bovenin het scherm,

6. Selecteer de juiste Chromecast (bijvoorbeeld woonkamer).

7. Druk op de play-button en begin met kijken.

Heb je deze stappen doorlopen, dan zal de stream op je tv starten. Het bedienen, zoals het vooruit spoelen of stopzetten van het fragment of de aflevering, wordt via je smartphone gedaan.

Kwaliteit RTL XL via Chromecast

Het opstarten van de stream is relatief eenvoudig, maar er zijn nog een aantal details. Zo is de kwaliteit van de Chromecast-stream van RTL XL niet zoals je die gewend bent van regulier tv kijken. Deze is vrij ver teruggeschroefd om bandbreedte te besparen. Dit is hetzelfde bij bijvoorbeeld de NPO-app, waarbij de kwaliteit op 360p staat. 

Wil je betere kwaliteit streams, dan is een RTL XL premium-abonnement vereist. Hierdoor zullen de terug te kijken afleveringen in hogere kwaliteit op het tvscherm gedownload worden.

RTL XL downloaden 

De RTL XL-app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande button. Deze kan gebruikt worden op zowel smartphones als tablets. Om gebruik te maken van de RTL XL-app, ook de gratis variant, is er wel een RTL-account nodig. Deze kan aangemaakt worden binnen de app, eventueel via een koppeling met Facebook of Google. Na het inlogg

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk