Rijksoverheid lanceert DigiD-app in de Play Store

Rijksoverheid lanceert DigiD-app in de Play Store

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Inloggen met DigiD

De DigiD-app is een app waarmee het inloggen bij diverse websites eenvoudiger moet worden. Met het gebruik van deze app, komt de sms-code te vervallen. Voor nu worden de volgende site ondersteund: DUO, Belastingdienst Toeslagen, Studentenreisproduct.nl en Studielink. De overheid verwacht later dit jaar alles DigiD-aangesloten organisaties toe te kunnen voegen aan bovenstaand rijtje.

Om de app te kunnen activeren, zal ten eerste de extra controle via sms aan moeten staan. Vervolgens ga je naar Mijn DigiD en log je in. Bij 'Inlogmethoden' kies je 'DigiD-app activeren'. Vul vervolgens nog een keer het wachtwoord in, daarna de DigiD sms-code op het volgende scherm. Dan scan je de barcode in met je smartphone en vul je de koppelcode in op de website. Dan bedenk je een pincode en kun je inloggen met de app.

We hebben het even geprobeerd bij een van bovenstaande websites en dat werkt prima. Automatisch wordt inloggen met de app geselecteerd en kan er meteen een barcode gescand worden. Vervolgens moet er de eerder gekozen pincode ingevuld worden in de DigiD-app en ben je ingelogd bij de website. Een sms-verificatiecode is nu niet meer nodig. De DigiD-app neemt deze extra beveiliging voortaan over.

DigiD downloaden

Wil je DigiD ook eens proberen? De app is gratis te downloaden uit de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken.

DigiD

DigiD

Wat is DigiD? Met je DigiD kun je laten zien wie je bent als je op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds.&nb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk