Met Relive maak je een coole 3D-video van je workout

Met Relive maak je een coole 3D-video van je workout

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Veel sport-apps leggen de route vast die je tijdens het sporten aflegt, maar dat is nooit zo mooi als de app Relive dat doet. Relive Running & Cycling maakt namelijk een video in vogelvlucht van je workout.

Relive Running & Cycling

Relive in de naam Relive Running & Cycling staat voor opnieuw beleven en dat is ook precies wat deze app doet. Het zet een afgelegde route tijdens het hardlopen of mountainbiken om in een video waarbij je vanaf boven, in vogelvlucht, de route kunt bekijken.

Als je Relive ook eens wilt proberen, dan kan dat alleen als je sport met de apps Strava, Garmin Connect, Polar Flow of Endomondo. Dit zijn voor nu de 'trackers' die door Relive ondersteund worden, maar ik kan me zo voorstellen dat in de toekomst meer apps in de lijstje komen te staan.

Screenshots van Relive Running & Cycling

Wanneer je dan een van de apps het gekoppeld, moet je van de bank af en bijvoorbeeld een rondje gaan rennen. Relive ziet dat je actief bent geweest en zal een melding geven om een 3D-video te maken van je workout. Echt 3D is het niet, de kaart wordt alleen gekanteld, de markeringen zijn wel in 3D-weergave.

Wil je de video nog persoonlijker maken, dan kun je er foto's aan toevoegen. Foto's die je binnen 30 minuten in Strava of Endomondo toevoegt aan de workout, worden automatisch meegenomen. Vervolgens wordt de video in de achtergrond verwerkt en kun je andere dingen gaan doen. Per mail en in de app krijg je een melding als de video klaar is.

In de app zie je meteen een overzicht van alle video's en als je erop klikt, zijn er meer details te zien zoals de afgelegde afstand, de tijd en het hoogteverschil. Naast de 3D-video wordt er ook een vierkante video gemaakt met een eenvoudigere weergave van de afgelegd route. Dit bestand is ook wat minder zwaar en kan voor degene met een kleine databundel handiger zijn om te delen. Beide video's worden opgeslagen in MP-4-formaat.

In de app kun je beide heel eenvoudige delen met de rest van de wereld. Facebook-, Instagram-, Twitter- en WhatsApp-buttons zijn al aanwezig. Relive heeft een hoog 'leuk'-gehalte, je kunt iedereen jaloers maken met een mooie video van je sportieve inspanningen. De app krijgt bij mij een vaste plek in de appdrawer.

Relive Running & Cycling downloaden

Relive Running & Cycling is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Bepaalde functies zoals het toevoegen van muziek aan de video vereist een Club-Membership.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk