Amerikaanse rechter voorkomt een TikTok-ban om deze redenen

Amerikaanse rechter voorkomt een TikTok-ban om deze redenen

TikTok-ban gestopt

TikTok wordt voorlopig nog niet verwijderd uit Amerikaanse applicatiewinkels, daar heeft een rechter in de VS over beslist. Het gaat om de zoveelste slag in de strijd tussen het Chinese bedrijf ByteDance en de regering Trump. Normaal gezien zou TikTok vanaf zondag uit de Play Store en App Store verdwijnen, maar met een reeks argumenten hebben de advocaten van ByteDance de rechter ervan overtuigd dat de blokkade moet worden uitgesteld. Dat weet The New York Times.

De eerste argumenten voor het uitstel hebben te maken met de gebruikerservaring van TikTok-gebruikers en de eerlijke concurrentie. Als TikTok morgen niet meer in appwinkels te vinden is, kan ByteDance geen updates uitrollen om eventuele fouten en kwetsbaarheden te verhelpen. Daarnaast verhindert de ban TikTok uiteraard om verder te groeien in de Verenigde Staten.

Verkiezingsstrijd

Al moest een belangrijkste argument nog komen: de verkiezingsstrijd tussen de huidige Amerikaanse president Donald Trump en zijn democratische rivaal Joe Biden. Als TikTok uit de VS verdwijnt op bevel van de huidige regering kunnen talloze Amerikanen hun mening niet uiten via het platform, zo redeneert ByteDance.

Beelden van de app

Maar hoe is het zo ver moeten komen dat een uitspraak van een rechter in Californië tot één dag voor de ban de sancties toch een halt toeroept? Wel, ByteDance moest TikTok aan een Amerikaans bedrijf verkopen door het wantrouwen van de Amerikaanse regering, en vervolgens kwam er die conceptdeal tussen ByteDance en Trump. Even leek het erop dat het nooit tot een ban zou komen, maar toen het sluiten van de deal toch leek aan te slepen, kwam plots de deadline van 27 september erg dichtbij.

Voorlopig kan ByteDance weer even ademhalen, en wel tot 12 november wanneer de app opnieuw uit de Verenigde Staten moet verdwijnen als er dan geen Amerikaanse deal is.

TikTok
TikTok is een app waarin je korte stukjes van miljoenen nummers kunt playbacken. Je kunt allerlei video's maken met effecten zoals het versnellen of vertragen ervan ..

Meer info

Lees meer over:
TikTok

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties