Zo ziet Googles nieuwe RCS-dienst eruit, nu al in Frankrijk en Verenigd Koninkrijk

Zo ziet Googles nieuwe RCS-dienst eruit, nu al in Frankrijk en Verenigd Koninkrijk

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

RCS uitgerold

Googles geduld wat betreft berichtendiensten is op, want het schuift nu de opvolger van sms naar voren als zijn nieuwe strategie waarmee het met WhatsApp en andere berichtendiensten wil concurreren. RCS zou eerst door de providers worden uitgerold, maar omdat er weinig schot in de zaak kwam, besloot Google vorige maand om zelf het heft in eigen handen te nemen.

Google heeft RCS nu alvast beschikbaar gemaakt voor Pixel-gebruikers in Frankrijk en Verenigd Koninkrijk, dat weet 9To5Google. Op andere telefoons en in andere landen werkt de service momenteel nog niet. Ook niet als je je land in Google Berichten bijvoorbeeld op 'Frankrijk' instelt.

Screenshots van de werking

Via een pop-up-melding worden de nieuwigheden van RCS toegelicht in Google Berichten

Zo werkt het

RCS staat voor Rich Communication Services en de dienst maakt die naam helemaal waar, want dankzij de verbeteringen van Google Chat lijkt berichten verzenden in Google Berichten erg veel op de ervaring in apps als WhatsApp en Messenger. Google gebruikt wifi of mobiele data om afbeeldingen, gif's, video's, audio, apk-bestanden, enzovoort te verzenden naar je contacten Je kan ook zien wanneer iemand aan het typen is. Anderzijds werken de functies die RCS brengen ook vanuit de webversie van Google Berichten.

Gebruikers die al met RCS aan de slag konden, krijgen eerst de melding te zien over de nieuwe functie. Daarin wordt de werking van RCS uitgelegd. Vanuit de instellingen van Google Berichten kan je kiezen voor Chatfuncties om je voorkeuren aan te passen. Zo kan je kiezen of bestanden automatisch gedownload mogen worden, en standaard is automatisch downloaden beschikbaar voor bestanden tot 105 MB.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer RCS ook in Nederland beschikbaar zal worden en wanneer ook andere telefoons van de functies kunnen gebruikmaken. Een recente AW Poll toonde dat de meeste gebruikers RCS zien als een aanvulling bovenop het gebruik van andere berichtendiensten, meer dan als een vervanger.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk