Rabobank start met PSD2-winkel voor ontwikkeling innovatieve apps

Rabobank start met PSD2-winkel voor ontwikkeling innovatieve apps

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

PSD2

PSD2 is de nieuwe Europese wet die het mogelijk maakt om bankgegevens uit te wisselen met derde partijen, zoals andere banken of bedrijven. Externe ondernemingen moeten een PSD2-vergunning hebben voordat ze toegang krijgen tot dergelijke data. Aan de andere kant moeten consumenten de bank ook eerst toegang geven om gevoelige informatie uit te wisselen met externe partijen. Dit kun je per bedrijf doen, waardoor dus niet al je privé informatie op straat komt te liggen. De eerste API’s zullen vanaf eind maart beschikbaar worden, waarna er steeds meer koppelingen met de bank zullen volgen.

“Na een half jaar uitvoerig testen en proefdraaien met PSD2 zien wij tal van voorbeelden die grote potentie bieden voor zowel de consument als voor ondernemers”, aldus Michiel Kwaaitaal, verantwoordelijk voor betalingsverkeer bij de Rabobank. “Door onze deuren te openen voor samenwerking met start-ups en andere bedrijven ontstaan vernieuwende diensten. Hiermee bieden wij consumenten meer overzicht, eenvoud en gemak in het regelen van hun geldzaken. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de consument optimaal hiervan kan profiteren.”

De update naar Rabo Bankieren versie 5.0.

App-mogelijkheden

Concrete voorbeelden van nieuwe mogelijkheden die de PSD2 met zich mee kan brengen zijn onder andere: rekeningen bij verschillende banken beheren in de Rabo Bankieren-app, kostenoverzichten, financiële coaches via een app en meer. Dit zijn enkele opties die we zijn tegengekomen in de Developer Sandbox die van start ging in september 2018. Er zijn nu maar liefst 550 bedrijven die werken aan innovatieve apps en oplossingen om bankieren zo eenvoudig, overzichtelijk en uitgebreid mogelijk te maken voor zowel consument als ondernemer.

Privacy is voor veel mensen een belangrijk actueel onderwerp en het is dus vanzelfsprekend dat er genoeg mensen zijn die twijfelen over de veiligheid van het uitwisselen van bankinformatie. Desalniettemin zegt Rabobank dat er niks is om voor te vrezen, gezien je als consument toestemming kan geven en deze ook makkelijk in kan trekken, en bedrijven een vergunning moeten hebben om in staat te worden gesteld voor dergelijke data-uitwisseling.

Geopend slot staat op laptop

Wanneer de Rabobank-app grote vernieuwingen zal kennen of er andere innovatieve apps verschijnen, dan lees je dat uiteraard hier op Androidworld.

Rabobank

Rabobank

Inzicht in je bij- en afschrijvingen, geld overmaken zonder Rabo Scanner, geld terugvragen na een etentje en gemakkelijk contact opnemen via chat, bellen en e-mail. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk