Rabobank in de fout: rekening geblokkeerd, geen info aan de klant

Rabobank in de fout: rekening geblokkeerd, geen info aan de klant

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Rabobank heeft een rekening van een van haar klanten geblokkeerd na een verdachte transactie. De klant werd daar niet van op de hoogte gebracht en daarmee ging de bank in de fout, oordeelt het financiële klachteninstituut Kifid. Rabobank neemt nu maatregelen in zijn app.

Rabobank-klacht

De Rabobank test momenteel een systeem waarmee gebruikers een pushmelding ontvangen wanneer hun rekening of een transactie is geblokkeerd. De bank heeft namelijk door een gebrek aan communicatie een klacht binnengekregen van een van haar klanten. Het klachteninstituut Kifid oordeelt ook dat die klacht gegrond is.

De Rabo-klant wilde een bedrag overmaken van 1700 euro. Alleen ging een detectiesysteem van de bank er (onterecht) vanuit dat de transactie mogelijk een gevolg was van WhatsApp-fraude. De 1700 euro werd daarop gereserveerd en de rekening van deze klant was daarmee ook feitelijk geblokkeerd.

De klant in kwestie kreeg op geen enkele manier een bericht over die blokkeren en hij nam dan maar zelf contact op met de bank. Telefonisch kreeg hij te horen dat transactie alsnog zou worden uitgevoerd, maar dat gebeurde niet. Even later zocht de Rabo-klant daarom opnieuw contact, waarop de bank zijn verontschuldigingen aanbood. De klant kreeg ook een bos bloemen toegestuurd en een cadeaubon ter waarde van 25 euro.

Gerelateerde artikelen

Geen financiële compensatie

De klant was daarmee niet tevreden en sprak over emotionele schade die hij heeft opgelopen door het gebeuren. Hij eiste daarom een schadevergoeding bij het Kifid. Het klachteninstituut oordeelde dat de Rabobank door zijn gebrek aan communicatie in de fout is gegaan, maar het verwierp wel de vordering van de klant. Rabobank neemt immers al stappen om klanten met pushmeldingen te informeren en het is niet zo dat de rekening van de klant een signalering heeft gekregen.

Heb jij ooit al iets gelijkaardigs meegemaakt bij Rabobank of een andere Nederlandse bank? Heeft de bank jou toen gecontacteerd? Laat het ons weten in de reacties.

Rabobank in de fout: rekening geblokkeerd, geen info aan de klant

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk