Pushbullet: verbeterde beveiliging voor sms, copy-paste en notificaties

Pushbullet: verbeterde beveiliging voor sms, copy-paste en notificaties

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

End-to-end-encryptie

Pushbullet maakt het onder meer mogelijk om informatie te copy-pasten van een smartphone naar een computer en omgekeerd. Ook notificaties van smartphones kunnen worden weergegeven op een computer en het is mogelijk om smsberichten via een telefoon op een computer te ontvangen en versturen met Pushbullet.

Voorheen werd er al wel gebruik gemaakt van versleuteling. Gegevens die verstuurd werden vanaf een smartphone naar de servers van Pushbullet werden versleuteld verstuurd en het doorsturen van de gegevens naar de computer werd ook gedaan over een beveiligde verbinding. Op de servers van Pushbullet was de informatie in principe uit te lezen.

De nieuwste versie van Pushbullet biedt end-to-end-encryptie, wat inhoudt dat informatie alleen uit te lezen is door de gebruiker zelf. De informatie wordt versleuteld verzonden en wordt pas weer op het ontvangende apparaat leesbaar gemaakt. Dit gebeurt door middel van een wachtwoord dat de gebruiker zelf in kan stellen. Dat doe je door in de instellingen naar 'End-to-end encryption' te gaan.

Beschikbaarheid

De nieuwe versie van Pushbullet is per direct beschikbaar en kan worden gedownload door op de onderstaande knop te drukken. Pushbullet is gratis om te downloaden en om te gebruiken. Momenteel werkt end-to-end-encryptie in de Android-app, de Chrome-app en in de Windows-app van Pushbullet.

Bron: Pushbullet Blog

Pushbullet - SMS on PC and more

Pushbullet - SMS on PC and more

Pushbullet is een app die het mogelijk maakt notificaties te pushen naar je Android-apparaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de Chrome-extensie een website n ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk