Potje-app krijgt update: dit zijn de nieuwe functies

Potje-app krijgt update: dit zijn de nieuwe functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Potje is een Nederlandse app die jou en je vrienden wil helpen om samen geld te sparen voor een vakantie, festival, cadeau of een ander doel. Deze app heeft nu een update gekregen met een aantal nieuwe functies.

Sparen met Potje

Potje is een spaarplatform dat vrienden, familie of collega kan helpen om samen geld te sparen. Denk aan een potje voor een gezamenlijke vakantie, een inzamelingsactie van de sportclub, de aankoop van een nieuwe koelkast in een studentenhuis of voor een teamuitje met de collega’s.

Volgens Reurink is samen sparen voor een doel ingewikkeld: “Vele Nederlanders willen sparen, maar hebben moeite om dit te vertalen naar actief spaargedrag. Laat staan samen in een groep. Als je op een spontane avond uit bedenkt dat het wel eens leuk is om samen op vakantie te gaan, dan mislukt de uitvoering al de volgende dag omdat niemand de verantwoordelijk op zich wilt nemen om het geld te verzamelen.” Potje wil de uitvoering een stuk makkelijker maken door via de app een gezamenlijk potje aan te maken, lichte groepsdruk te creëren om op tijd te betalen en het spaarproces in te zetten om met elkaar toe te leven naar het uiteindelijke doel.

Gerelateerde artikelen

Update voor de app

De bijbehorende app krijgt nu een update met de volgende nieuwe functies:

  • Voortaan staat het geld van de groep apart en kan dit uitgekeerd worden wanneer de groep dat wil
  • Je hebt geen premium-account meer nodig
  • Klik op een deelnemer om zijn/haar statistieken te zien
  • Iedereen krijgt automatisch reminders om netjes op tijd te betalen
  • Klik je op het belletje om zelf een reminder te sturen
  • Een gifje als profielfoto toevoegen

De belangrijkste verbetering voor de app is volgens oprichter van Potje Bastiaan Reurink de plaats waar het geld van de groep nu staat. In de vorige versie werd de bankrekening van degene die het potje aanmaakte gebruikt. Hierdoor kon alleen deze persoon het geld beheren maar zelf geen geld doneren in de pot. Vanaf nu staat het geld van de groep apart en is het echt een extern potje. Zo wil Potje extra veiligheid voor de groep creëren en het voor groepsleden aantrekkelijker maken om de penningmeestersrol op zich te nemen. Het potje kan vervolgens op ieder moment uitgekeerd worden.

De update voor de Potje-app staat nu klaar in de Play Store. Je kan de app via de knop hieronder installeren of updaten. Gebruik jij Potje of een andere app om gezamenlijk te sparen voor iets? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Potje

Potje

Potje is een app die vrienden helpt om samen geld te sparen voor een vakantie, festival, cadeau of iedere andere droom. Nooit meer voorschieten en wachten tot je je ..
Potje-app krijgt update: dit zijn de nieuwe functies

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk