PostNL niet-thuisbriefje is straks misschien wel verleden tijd

PostNL niet-thuisbriefje is straks misschien wel verleden tijd

PostNL is begonnen met het testen van een digitaal alternatief voor de niet-thuisbriefjes. De pilot is maandag begonnen in drie gebieden in Nederland.

Digitale niet-thuisbriefjes

De niet-thuisbriefjes van PostNL vind je in je brievenbus als je de bezorger hebt gemist. Op het briefje staat een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kun je op track & trace bekijken waar je je pakket kunt ophalen. HartvanNederland meldt nu dat PostNL is gestart met een proef waarbij deze papieren briefjes niet meer nodig zijn.

PostNL is de proef gestart in de gebieden rond de sorteercentra in Nieuwegein, Waddinxveen en Den Hoorn. De bewoners zijn geïnformeerd over de vervanging van de papieren niet-thuisbriefjes. Zij krijgen nu een een e-mail of een melding in de PostNL-app als ze niet thuis zijn. Degenen die op digitaal vlak nog niet zo ver zijn, krijgen alsnog een papieren niet-thuisbriefjes in de brievenbus.

PostNL niet-thuisbriefje is straks misschien wel verleden tijd

Veel actueler

Volgens het postbedrijf zijn in veel gevallen de papieren niet-thuisbriefjes overbodig. Daarnaast zijn de digitale meldingen veel actueler, scheelt het de bezorger tijd met het invullen en wordt er papier bespaard.

PostNL gaat eind maart bekijken of de pilot een succes is. Het is helaas nog niet bekend of de papieren niet-thuisbriefjes in heel Nederland worden vervangen door e-mail of notificaties in de app. Wat hoop jij? Zweer je bij de papieren briefjes of ga je liever digitaal? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

PostNL
De PostNL-app is de officiële app van PostNL, waarmee je pakketjes kunt volgen, fotokaarten kunt maken en versturen, postzegelcode kunt kopen of bekijken welke post ..

Meer info

PostNL niet-thuisbriefje is straks misschien wel verleden tijd
Lees meer over:
PostNL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties